Δενδροφύτευση στην Έγκωμη


Ο Δήμος Έγκωμης, σε συνεργασία με τη CYTA, και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, διοργάνωσε δενδροφύτευση στην οδό Ελεύθερου Κορμακίτη. Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. ως η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, για να καταδείξει τη σημασία των δασών και την ανάγκη προστασίας τους. Κατά την εκδήλωση φυτεύτηκαν 50 δέντρα διαφόρων ειδών, ενώ η δενδροφύτευση έγινε με τη στήριξη του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δενδροφύτευση έγινε με εξειδικευμένη μέθοδο προετοιμασίας του εδάφους, η οποία όχι μόνο αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης του δέντρου, αλλά εξοικονομεί περισσότερο από 70% νερό.


 


Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές της Γ’ τάξης του Α’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας, τα οποία απήγγειλαν ποιήματα και συμμετείχαν στη δενδροφύτευση, στέλλοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος.


 


Τη δενδροφύτευση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Έγκωμης, καθώς και το Μέλος του Συμβουλίου της CYTA Φραγκίσκος Φράγκου.

print