Κίνδυνοι − οχληρία από «Λαμπρατζιές»

Ο Δήμος Έγκωμης ανακοινώνει ότι απαγορεύεται η συγκέντρωση ξύλων ή και άλλων αντικειμένων σε ανοικτούς ιδιωτικούς ή/και δημόσιους χώρους σε διάφορες περιοχές του Δήμου, με σκοπό το άναμμα «Λαμπρατζιών» με την ευκαιρία των γιορτών του Πάσχα.


 


Το φαινόμενο αυτό, πέραν της οχληρίας, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους σε θέματα ασφάλειας/υγείας και ταυτόχρονα δημιουργεί μεγάλο κόστος για τους δήμους στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν καλά επίπεδα καθαριότητας αλλά και για να προστατεύσουν τις περιουσίες των δημοτών.


 


Κατόπιν συσκέψεων τόσο των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Λευκωσίας, όσο και του  κλιμακίου δημάρχων των Δήμων της μείζονος Λευκωσίας, αποφασίστηκε όπως συνεργεία των δήμων σε συνεργασία με την Αστυνομία, διενεργούν περιπολίες σε ανοικτούς χώρους, με σκοπό τη συλλογή όλων των ξύλων ή και άλλων υλικών που θα συγκεντρωθούν για το άναμμα «Λαμπρατζιών».


 


Ο Δήμος καλεί όλους τους δημότες σε συνεργασία, για καταστολή αυτού του φαινομένου, που δημιουργεί σωρεία προβλημάτων και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας.

print