Οι μνήμες της κατεχόμενης Άσσιας ζωντάνεψαν στην Έγκωμη

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Νεοκλής Συλικιώτης, κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο του πάρκου Πεσόντων και Αγνοουμένων Άσσιας που θα δημιουργηθεί στην οδό Πεντέλης στην Έγκωμη σε συνεργασία με τον Δήμο Έγκωμης και το Αθλητικό Μορφωτικό Σωματείο «Ομόνοια» Άσσιας και στην παρουσία του Κοινοτικού Συμβουλίου Άσσιας. Οι μνήμες της αγαπημένης Άσσιας και ο καημός της προσφυγιάς έσμιξαν με το πείσμα για αγώνα μέχρι την πολυπόθητη επιστροφή και την απαίτηση για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.


Η τελετή άρχισε με αγιασμό από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας, κ. Γρηγόριο. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Έγκωμης, Ζαχαρία Κυριάκου, τον πρόεδρο του Αθλητικού και Μορφωτικού Σωματείου «Ομόνοια» Άσσιας, Δημήτρη Δημητρίου, τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Άσσιας, Γιώργο Ιωάννου και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νεοκλή Συλικιώτη.


Ο Δήμαρχος Έγκωμης στον χαιρετισμό του ανέφερε:


«Είναι με μεγάλη ικανοποίηση ο Δήμος μας, που συμβάλλει και συνεισφέρει στη δημιουργία αυτού του πάρκου, σε συνεργασία με το σωματείο Ομόνοια Άσσιας, το οποίο διεκπεραίωσε μεγάλο όγκο εργασίας, και στην παρουσία του κοινοτικού συμβουλίου Άσσιας.



Δημιουργούμε αυτό το πάρκο, σε ένδειξη τιμής στους ηρωικούς νεκρούς και τους αγνοούμενους της Άσσιας. Εύχομαι το πάρκο να καταστεί εσαεί ενθύμιο στη μνήμη τους και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για σφυρηλάτηση της ενότητας και της αντοχής όλων των Ασσιωτών, μέχρι την ποθητή μέρα της επιστροφής στο αξέχαστο και πανέμορφο χωριό σας.»


Το πρόγραμμα περιλάμβανε ποιήματα αφιερωμένα στους πεσόντες και τους αγνοουμένους της Άσσιας που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση ενάντια στον ξένο εισβολέα. Η εκδήλωση έληξε με περιμετρική δενδροφύτευση του πάρκου.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κυρηνείας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Έγκωμης και του Κοινοτικού Συμβουλίου Άσσιας, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγνοουμένων, εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

 

   
print