Ο Δήμος Έγκωμης τίμησε την Κλαίρη Αγγελίδου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
 


Ο Δήμος Έγκωμης κατά τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, επέλεξε να τιμήσει την πρώην Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κλαίρη Αγγελίδου, για τη συνολική της προσφορά στην Πατρίδα, την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Εισαγωγικό χαιρετισμό/καλωσόρισμα έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Έγκωμης, Ειρήνη Λοϊζίδου – Νικολαΐδου.


 


Τη ζωή και το έργο της κυρίας Αγγελίδου εξήρε η καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη – Ιωαννίδου, διευθύντρια της έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία αναφέρθηκε ανάμεσα σ’ άλλα στη συμμετοχή της πρώην Υπουργού στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, την ανάληψη δημόσιων θέσεων και την εθελοντική προσφορά της μέσω διαφόρων οργανισμών και πολιτιστικών φορέων. Ακολούθως η κυρία Κουτσελίνη ανέλυσε μέρος του μεγάλου συγγραφικού της έργου της κας Αγγελίδου, στο οποίο κυριαρχεί η αγάπη προς τον ελληνικό πολιτισμό και η νοσταλγία της κατεχόμενης Αμμοχώστου, γενέτειρας της τιμώμενης.


 


Στη συνέχεια το συγκρότημα Raynaud’s Duet καταχειροκροτήθηκε ερμηνεύοντας τραγούδια από το ελληνικό και ξένο πεντάγραμμο αφιερωμένων στη γυναίκα, καθώς και μελοποιημένη ποίηση της Κλαίρης Αγγελίδου. Μαθητές του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας», με τη συνοδεία των δασκάλων τους, παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα και απαγγελίες ποιημάτων της τιμώμενης, συγκινώντας μικρούς και μεγάλους.


 


Ο Δήμαρχος Έγκωμης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και παρέδωσε τιμητικό βραβείο στην Κλαίρη Αγγελίδου για τη συνολική της προσφορά στην Πατρίδα, την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Σε σύντομη προσφώνησή του ο Δήμαρχος είπε ότι όλη η ζωή της κας Αγγελίδου είναι ένας αγώνας προσφοράς, με άξονα περιστροφής τα ωραία, τα μεγάλα και τα αληθινά. Η κα Αγγελίδου σε αντιφώνησή της ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Έγκωμης για την τιμή που της έκανε.

print