Παρουσίαση μυθιστορήματος «Κοάζινος» στην Έγκωμη


Με την ευκαιρία της Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων ο Δήμος Έγκωμης, σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου, το Κυπριακό Κέντρο P.E.N. και τις εκδόσεις «Αρμίδα», πραγματοποίησαν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Πάνου Ιωαννίδη «Κοάζινος». Η παρουσίαση έγινε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Έγκωμης.



Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους του Κυπριακού Κέντρου P.E.N. η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Λίλη Μιχαηλίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Γιώργος Μολέσκης και η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών θεμάτων του Δήμου Έγκωμης Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου, η οποία αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Έγκωμης για την ανάπτυξη του πολιτισμού.



Το βιβλίο, το οποίο τιμήθηκε πρόσφατα με το Α’ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, παρουσίασε η συγγραφέας και κριτικός Μαρία Πυλιώτου. Η κα Πυλιώτου αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της μυθοπλασίας του βιβλίου, τα οποία εν πολλοίς βασίζονται στα παιδικά και εφηβικά βιώματα του ίδιου του συγγραφέα. Η κα Πυλιώτου τόνισε τη δύναμη της γραφής του Πάνου Ιωαννίδη, που με το χιούμορ, την ποιητικότητα, την τρυφερότητα και την ανθρωπιά της κατορθώνει ν’ απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο.



 


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Χαραλάμπους διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου, ζωντανεύοντας με τη φωνή του τις εικόνες που μας χάρισε ο λόγος του Πάνου Ιωαννίδη.


 


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ


11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

print