Πιέζει ο Δήμος Έγκωμης για τη λεωφ. Γρίβα-Διγενή


Με αφορμή τα δικαιολογημένα παράπονα δημοτών Έγκωμης για τις συνεχιζόμενες παράνομες κούρσες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στη λεωφόρο Γρίβα-Διγενή κατά τις νυχτερινές ώρες, ο Δήμος Έγκωμης θεωρεί σκόπιμο να ανακοινώσει τα ακόλουθα:



  1. Με συνεχείς παραστάσεις προς την Αστυνομία και τα Δημόσια Έργα, ζητήθηκε η δημιουργία υπερυψωμένων πλατό σε επιλεγμένα σημεία της Λεωφόρου, για να αποτρέπεται η ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων.
  2. Η Αστυνομία συμφώνησε με τη δημιουργία υπερυψωμένων πλατό, αλλά διαφώνησαν τα Δημόσια Έργα αντιπροτείνοντας τον έλεγχο της λεωφόρου επί 24ώρου βάσεως, με δύο κάμερες. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Δήμος Έγκωμης από τα Δημόσια Έργα, η προκήρυξη των προσφορών για την αγορά των δύο καμερών θα γίνει τον τρέχοντα μήνα και η τοποθέτησή τους πριν το τέλος του χρόνου.
  3. Μέχρι την τοποθέτηση των καμερών, είναι απόλυτα αναγκαίος ο συστηματικός και καθημερινός έλεγχος της λεωφόρου από την Αστυνομία, κατά τις νυχτερινές ώρες, για να εντοπίζονται και να καταγγέλλονται όσοι επιδίδονται σε αγώνες ταχύτητας. Αποτελεί άμεση αναγκαιότητα η περιφρούρηση της ασφάλειας, αλλά και της κοινής ησυχίας, η οποία διαταράττεται από τον δαιμονιώδη θόρυβο, που προκαλείται από τις παράνομες κούρσες οδηγών, επί της λεωφόρου.

Ο Δήμος Έγκωμης κατανοεί απόλυτα τις αντιδράσεις των δημοτών και από δικής του πλευράς θα συνεχίσει να καταβάλλει επίμονες προσπάθειες και να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση, για να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Είναι ευθύνη των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών, στη δικαιοδοσία των οποίων υπάγεται η λεωφόρος Γρίβα-Διγενή, να δώσουν λύση στο πρόβλημα, που διαιωνίζεται εξαιτίας της μέχρι σήμερα παρατηρηθείσας ολιγωρίας.

print