Όλα τα προβλήματα Έγκωμης επί τάπητος


Πανδημοτική Συγκέντρωση με μαζική συμμετοχή


Ο Δήμος Έγκωμης διοργάνωσε Πανδημοτική Συγκέντρωση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πρώτων 150 ημερών της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου.


H Πανδημοτική άνοιξε με εισαγωγική τοποθέτηση του Δημάρχου, κ. Ζαχαρία Κυριάκου, ο οποίος παρουσίασε τη δράση, τους σχεδιασμούς, τον προϋπολογισμό και το όραμα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του 1/1/2012 μέχρι σήμερα.


Ο Δήμαρχος ανάφερε, εισαγωγικά, τα ακόλουθα:


«Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πρώτων 150 ημερών θητείας και δράσης του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο προέκυψε από τις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου 2011, θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε λεπτομερώς τους δημότες για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο, αλλά και ν’ ακούσουμε τις δικές τους απόψεις και εισηγήσεις. Ενεργούμε με πλήρη διαφάνεια, συλλογικά και συναινετικά, με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δημοτών μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνέρχεται δυο φορές το μήνα και οι συνεδρίες του είναι ανοικτές για το κοινό. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την άριστη συνεργασία που έχουμε».


Ακολούθως, προέβη στον απολογισμό δράσης, μέσα από ηλεκτρονικές διαφάνειες και κάρτες που προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη. Ο Δήμαρχος κάλυψε τ’ ακόλουθα κεφαλαία, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία:


        Η εκλογή, οι πρώτες ενέργειες


        Το προσωπικό – οι κύριοι στόχοι


        Οικονομικά, μείωση κρατικής χορηγίας, συνέπειες


        Ανάλυση του προϋπολογισμού του Δήμου, οι περικοπές/εξοικονομήσεις


        Μεγάλα έργα στο Δήμο. Πολυδύναμο, ποταμός Κλήμου, οδικά


        Πολεοδομικά – Τοπικό Σχέδιο


        Προβλήματα καθημερινότητας ,Λεωφόρος Γρίβα Διγενή, κυκλοφοριακά


        Πρασίνου – περιβάλλον – πάρκα


        Καθαριότητα


        Κοινωνικό πρόσωπο


        Πολιτιστικά


        Το μέλλον των Δήμων



«Θα μας δείτε στις γειτονιές σας, κοντά σας, να μελετούμε και να λύνουμε προβλήματα, τόνισε ο Δήμαρχος».


Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν δημότες που τοποθετήθηκαν σε προβλήματα και έκαναν εισηγήσεις για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους. Ενδεικτικά έγινε αναφορά στη λεωφόρο Γρίβα-Διγενή με τους παράνομους αγώνες ταχύτητας, στην οχληρία και τα κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής των καφετεριών, στο αποχετευτικό και την επίσημη λειτουργία του, στην καθαριότητα και την ενίσχυση του πρασίνου, στη δημιουργία πεζόδρομων – ποδηλατόδρομων, στη βελτίωση του οδικού δικτύου, στην ηχορύπανση που παρατηρείται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Δήμου, στην αναγκαιότητα ανέγερσης του Πολυδύναμου Κέντρου κ.ά.


Μετά τις παρεμβάσεις των δημοτών, ο Δήμαρχος έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα και τις εισηγήσεις τους.  Καταλήγοντας ο Δήμαρχος είπε:


«Σας διαβεβαιώνουμε ότι τα προβλήματα σας που καταγράψαμε απόψε είναι ο οδηγός για τις επόμενες κινήσεις μας. Αφήσαμε πολλά πράγματα πίσω, αυτή την περίοδο, διότι όλη η προσοχή μας ήταν επικεντρωμένη στο οικονομικό κομμάτι. Κλειδωθήκαμε στα γραφεία μας με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών , για να δούμε πως θα καταστήσουμε το δήμο λειτουργικά και οικονομικά βιώσιμο. Διότι με τις περικοπές που μας επέβαλαν, έπρεπε να συντάξουμε εκ νέου τις δυνάμεις μας. Μελετήσαμε όλα τα κονδύλια , κάναμε εξοικονομήσεις και τώρα είμαστε έτοιμος ν’ ασχοληθούμε επισταμένα με τη μελέτη φλεγόντων προβλημάτων της καθημερινότητας. Ο στόχος παραμένει: Πρέπει να εξυπηρετείται ο δημότης καλά.»




 

print