1000 ανοικτοί χώροι καθαρίζονται στην Έγκωμη

Ο Δήμος καλεί το κοινό  σε συνεργασία


 


Ο Δήμος Έγκωμης, στα πλαίσια της συνεχούς αναγνώρισης της υποχρέωσης του να ενημερώνει τους δημότες για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, ανακοινώνει τα ακόλουθα:


 


1) Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι πλούσιες βροχοπτώσεις τους τελευταίους μήνες, δημιούργησαν πολύ μεγάλη βλάστηση σε ανοικτούς χώρους και οικόπεδα. Χίλια (1000) οικόπεδα και ανοικτοί χώροι καθαρίζονται από ιδιώτη εργολάβο που επελέγη κατόπιν διαδικασίας προσφορών. Ο καθαρισμός ξεκίνησε με μερική καθυστέρηση, επειδή ο καιρός ήταν βροχερός μέχρι πρόσφατα. Αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Ιουλίου.


 


2) Οι υπηρεσίες του Δήμου στην προσπάθεια καθαριότητας, πρέπει να έχουν και τη βοήθεια των δημοτών. Δυστυχώς, όμως τα φαινόμενα ασυνειδησίας είναι πολλά.


Ο Δήμος ενημέρωσε έγκαιρα (αρχές του χρόνου) με επιστολή του σ’ όλα τα νοικοκυριά, για το ετήσιο πρόγραμμα περισυλλογής κλαδεμάτων και τους όρους περισυλλογής άλλων άχρηστων αντικειμένων, αλλά, δυστυχώς δεν υπάρχει η κατάλληλη συνεργασία και ανταπόκριση.


 


Δημότες πετούν σε ανοικτούς χώρους οτιδήποτε θέλουν ν’ απομακρύνουν από το σπίτι τους ή την επιχείρησή τους. Φθαρμένα έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, παλιά ρούχα, κιβώτια και άλλα αντικείμενα, ρυπαίνουν αδιάκοπα τον περιβάλλοντα χώρο, προκαλώντας επικίνδυνες εστίες μόλυνσης αλλά και προσέλκυσης ερπετών και τρωκτικών. Τη μια μέρα ο Δήμος καθαρίζει συγκεκριμένα σημεία, αλλά σε μερικές μέρες υπάρχουν πάλι άχρηστα, στα ίδια σημεία. Ο Δήμος δεν μπορεί να είναι παντού, 24 ώρες το 24ωρο για να επιτηρεί ανοικτούς χώρους.


 


Καλούμε όλους τους δημότες να συνειδητοποιήσουν την έκταση του προβλήματος. Ο καθένας που θα δει κάποιον να ξεφορτώνει ή να πετά σε ανοικτό χώρο σκουπίδια και άχρηστα υλικά, πρέπει να επικοινωνεί άμεσα με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, είτε τηλεφωνικά στο τηλ. 22453800, είτε ηλεκτρονικά στο parapona@engomi.org για να λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα. Όσοι δεν τηρούν τους όρους και τις εγκεκριμένες περιόδους συλλογής άχρηστων αντικειμένων και κλαδεμάτων, πρέπει να μείνουν εκτεθειμένοι μέσα από μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, που θα έχει στο επίκεντρο της την προστασία του περιβάλλοντος και την καθαριότητα.


 


Παρεμφερής είναι η προσπάθεια του Δήμου Έγκωμης και για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας, σε σχέση με τους σκύλους. Γεμίζουν, δυστυχώς, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου και άδεια οικόπεδα με ακαθαρσίες σκύλων, επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν σέβονται το περιβάλλον. Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν ευσυνείδητοι δημότες, που όταν παίρνουν τους σκύλους τους περίπατο είναι εφοδιασμένοι με σακουλάκι, μαζεύουν τις ακαθαρσίες και τις τοποθετούν σε ειδικά δοχεία που έχει τοποθετήσει ο Δήμος σε επιλεγμένα σημεία.


 


Ζητούμε την στενή συνεργασία του κοινού, για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής στο Δήμο Έγκωμης. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες και γίνεται κατορθωτό να εντοπίζονται, υφίστανται τις ανάλογες συνέπειες, με εξώδικα και χρεώσεις για έκτακτες περισυλλογές.


 


___________________________________________________________________________


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΓΚΩΜΗΣ

print