Βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Βραβείο ο Δήμος Έγκωμης

Ο Δήμος Έγκωμης  μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου MEDDEA – Πόλεις Εξοικονόμησης Ενεργείας, βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Βραβείο – eea®”. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου με τη συμμετοχή όλων των Ευρωπαίων Εταίρων του Προγράμματος. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου.


Ο γενικός σκοπός του  έργου MEDDEA, είναι η επίτευξη των Ευρωπαϊκών ενεργειακών στόχων «20-20-20» στην περιοχή της Μεσογείου, μέσω της διαχείρισης ενεργειακών θεμάτων από τις τοπικές αρχές. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, χρησιμοποιείται μια συγκεκριμένη μεθοδολογία ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού σε επίπεδο τοπικής αρχής με την ονομασία  European energy award, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Βραβείο, ένα κοινό εργαλείο ενεργειακού σχεδιασμού στις χώρες τις Μεσογείου.


Το European energy award-eea®, επιβραβεύει τις πόλεις για σημαντικές προσπάθειες στον τοπικό ενεργειακό σχεδιασμό.


Οι Δήμοι που βραβεύονται είναι μοντέρνες πόλεις με ικανότητα ανάπτυξης υποδομών, καλύτερων υπηρεσιών, καλύτερη διακυβέρνηση, ενεργό συμμετοχή πολιτών, προσφέρουν μιας υψηλής ποιότητας ζωής στους δημότες τους μέσω καλύτερης διαχείρισης της ενέργειας και του περιβάλλοντος, βελτιώνουν της εικόνα τους και νιώθουν μέρος της Ευρώπης μέσω της σύγκρισης και ανταλλαγής εμπειριών με άλλες τοπικές αρχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα eea®.

 

print