Η λογοτεχνία ως ελπίδα και δίδαγμα ζωής


O Δήμος Έγκωμης, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τις εκδόσεις «Ψυχογιός» παρουσίασαν το καινούργιο μυθιστόρημα της καταξιωμένης συγγραφέως και δημότισσας Έγκωμης, Γιόλας Δαμιανού – Παπαδοπούλου, «Η ζωή είναι αγάπη».


Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε η φιλόλογος και συγγραφέας, Κίκα Ολυμπίου, η οποία τόνισε πως το βιβλίο «Η ζωή είναι αγάπη» θα μπολιάσει με αισιοδοξία και δύναμη αυτούς που το διαβάζουν, ενώ μίλησε επίσης για τη σημασία της λογοτεχνίας και πώς αυτή την επηρέασε στη ζωή της.


Η συγγραφέας στην αντιφώνησή της είπε ότι έφτιαξε τη δική της ιστορία βασισμένη στην πραγματική ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που έμεινε τετραπληγική μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα. Η ηρωίδα του βιβλίου, αφού ξεπέρασε το πρώτο σοκ της αναπηρίας της, δεν τα έβαλε κάτω, βγαίνοντας τελικά νικήτρια της ζωής. Αυτό το παράδειγμα μπορεί να γίνει δίδαγμα για όλους μας και ιδιαίτερα για τη νεολαία της πατρίδας μας.


Την εκδήλωση πλαισίωσε ο ηθοποιός Ηρόδοτος Μιλτιάδου που διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου και ενθουσίασε το κοινό με το υποκριτικό του ταλέντο.

print