Ο Δήμος Έγκωμης τίμησε τους ηρωικούς νεκρούς της τραγικής έκρηξης στο Μαρί


Ο Δήμος Έγκωμης, σε μια σεμνή τελετή απέτισε φόρο τιμής προς τους δεκατρείς ηρωικούς νεκρούς της τραγικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφιερώθηκε στη μνήμη τους χώρος πρασίνου επί της λεωφόρου Ηρώων που έχει δενδροφυτευθεί συμβολικά με 13 κυπαρίσσια, ελιά και δάφνη. Επίσης κατασκευάστηκε μνημείο που φέρει τα ονόματα των συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα παραμένοντας πιστοί στο καθήκον τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συγγενείς των ηρωικών νεκρών της τραγικής έκρηξης.


Σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Δημήτρης Σιεηττάνης τόνισε ότι η Επιτροπή έχει ως στόχο, με μικρές, συμβολικές και ουσιαστικές κινήσεις να κάνει πιο όμορφη τη ζωή και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Έχει όμως και χρέος σεβόμενη την ιστορία της ταλαιπωρημένης πατρίδας μας, να τιμά και να υπενθυμίζει στα παιδιά μας ότι έχουμε χρέος απέναντι σε αυτούς που έφυγαν με το κεφάλι ψηλά, κρατώντας στα χέρια τους την τιμή και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού. Εάν θέλουμε να τιμούμε τους ήρωές μας όπως τους αξίζει, τότε είναι χρέος να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας μια πατρίδα άξια για να την αγαπούν, να την τιμούν και με πίστη στον Θεό να διεκδικούν την απελευθέρωσή της.


Ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, τόνισε ότι ο χώρος του μνημείου, θα συμβολίζει εσαεί την προσήλωση και την αφοσίωση στο καθήκον και την πατρίδα, αλλά και την υποχρέωση του κράτους να προστατεύει με κάθε τρόπο τα παιδιά του, σε ώρα καθήκοντος. 

print