Παρουσίαση βιβλίων μοναχής Πορφυρίας στο Δήμο Έγκωμης

Ο Δήμος Έγκωμης σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Φιλοθέου παρουσίασε τα βιβλία της μοναχής Πορφυρίας, η οποία βρέθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο νησί μας. Η μοναχή Πορφυρία, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το αναγνωστικό κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και απεβίωσε λίγες ημέρες μετά την επιστροφή της στην Αθήνα. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σαλαμίνος αύριο Σάββατο.


 


Για τα βιβλία της εκλιπούσας μίλησε η δρ Παναγιώτα Μάμα – Αγαπίου, παιδοψυχίατρος στο Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων του Μακάρειου Νοσοκομείου. Τα τρία βιβλία της μοναχής Πορφυρίας με τίτλους «Ταξιδεύοντας στα τείχη της πόλης», «Παλεύοντας με τα κύματα» και «Άκουσέ με» αναφέρονται σε πραγματικές ιστορίες.


 


Ακολούθησαν παρεμβάσεις και ερωτήσεις του κοινού προς τη μοναχή Πορφυρία, η οποία προσπάθησε μέσα από τις εμπειρίες της και τη διδασκαλία του οσίου Πορφυρίου να δώσει απαντήσεις σε θέματα που περιστράφηκαν κυρίως γύρω από τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια και την ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

print