Προς Δημότες Έγκωμης

Αγαπητοί δημότες,


 


Για μια ακόμη φορά ζητούμε την προσοχή και κατανόηση σας σε απλά πράγματα, για να ζούμε σ’ ένα πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον:


   • Μην πετάτε ποτέ στα πεζοδρόμια κλαδέματα ή άλλα άχρηστα, μπάζα, κλπ. Οι βροχές τα παρασύρουν, με αποτέλεσμα  να κλείνουν τα φρεάτια, να δυσκολεύουν πολύ την απορρόφηση των ομβρίων και να δημιουργούν πολλά προβλήματα. Μη απορρίπτεται σε σχάρες οικιακά απόβλητα, πχ. λάδια τηγανίσματος.

  • Μην πετάτε σε άδεια οικόπεδα και ανοιχτούς χώρους άχρηστα που ξεσκαρτάρετε από το σπίτι σας. Δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας. Επιπλέον, το κόστος απομάκρυνσης τους είναι δυσβάστακτο για το Δήμο.

  • Εάν επιθυμείτε να πετάξετε άχρηστα πέραν της κανονικής αποκομιδής σκυβάλων μπορείτε να καλείτε τις υπηρεσίες του Δήμου να τα  μαζέψουν, αφού διευθετηθεί η ημέρα και ώρα παραλαβής – έναντι της ανάλογης χρέωσης – που καλύπτει τα έξοδα του Δήμου.

  • Αρχές του χρόνου ο Δήμος καθορίζει τις περιόδους περισυλλογής κλαδεμάτων ανά περιοχή και σας ενημερώνει. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει από πολλούς, σεβασμός στο πρόγραμμα. Απορρίπτουν τα κλαδέματα οπότε τους βολεύει, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να βγαίνουν εκτός προγράμματος με όλες τις αρνητικές συνέπειες που τούτο συνεπάγεται.

  • Όταν βγάζετε το σκυλάκι σας για περίπατο, πρέπει πάντοτε να είναι δεμένο με λουράκι. Τα περιττώματα του πρέπει να τα βάζετε σε σακουλάκι, το οποίο να απορρίπτεται σε καλάθους, που υπάρχουν σε αρκετά σημεία του Δήμου. Η μη τήρηση αυτής της οδηγίας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα υγιεινής στο Δήμο.

  • Εάν επιθυμείτε να ψεκάσετε χώρους στο σπίτι  σας επικοινωνείτε με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου για διευθέτηση των λεπτομερειών.

 


Σας προτρέπουμε να παρακολουθείτε συστηματικά την ιστοσελίδα του Δήμου www.engomi.org για να έχετε πλήρη ενημέρωση για όλες τις δραστηριότητες μας.


 


Θέλουμε τη συνεργασία σας, για να εξασφαλίσουμε


 την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στο Δήμο μας. 


 


                                                                        ΔΗΜΟΣ ΕΓΚΩΜΗΣ

print