Σκάκι και Βιβλίο

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ


 


Ο Δήμος Έγκωμης, σε συνεργασία με το Σκακιστικό Όμιλο Λευκωσίας, την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού και το Ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά», διοργάνωσε την πρωτοποριακή εκδήλωση «Σκάκι και βιβλίο» το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στο πάρκο ΟΠΑΠ.  Η εκδήλωση περιλάμβανε αγώνα σκακιού «σιμουλτανέ», στον οποίο είκοσι παιδιά ήταν αντίπαλοι εναντίον  του  καταξιωμένου σκακιστή και πρώην Πρωταθλητή Κύπρου Marc. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, η Αντιδήμαρχος, Λουίζα Μαυρομμάτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημήτρης Σιεηττάνης και Αναστασία Στυλιανού.


 


Παράλληλα στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε Ανταλλακτική βιβλιοθήκη από την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού, όπου μικροί και μεγάλοι με ένα βιβλίο στο χέρι αντάλλαξαν τα βιβλία τους.


 


Ακολούθησαν  αφηγήσεις παραμυθιών με θέμα το σκάκι, στις οποίες τα παιδιά ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών, κυνήγι θησαυρού και χειροτεχνίες. Στους μικρούς μας φίλους δοθήκαν δωράκια για τη συμμετοχή τους.


 


Εκεί ήταν και το Ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά», το οποίο πωλούσε διάφορα  είδη χειροτεχνίας  για ενίσχυση του Φιλανθρωπικού του έργου.

print