Ένα πάρκο γεννιέται στην Έγκωμη


ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΠΑΠ


Η εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ, σε συνεργασία με τον Δήμο Έγκωμης, προχωρούν στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού πάρκου στην Έγκωμη. Ο χώρος που επιλέγηκε «ήταν ένα άγονο χωράφι. Κάποια παιδιά το χρησιμοποιούσαν σαν γήπεδο, προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες τους για άσκηση. Η ΟΠΑΠ Κύπρου αποφάσισε να μετατρέψει το ξερό χωράφι σε καταπράσινο πάρκο, να γεμίσει τον άδειο χώρο με φωνές και γέλια παιδιών που αθλούνται. Να δημιουργήσει μια πράσινη όαση για μικρούς και μεγάλους στην Έγκωμη.»



Η δημιουργία του πάρκου ΟΠΑΠ, ανακοινώθηκε στη διάσκεψη τύπου με τίτλο «Ένα πάρκο γεννιέται». Στη διάσκεψη παρουσιάστηκαν τα σχέδια του πάρκου και προβλήθηκε ένα εντυπωσιακό video με το όραμα της ΟΠΑΠ για τη μετατροπή της συγκεκριμένης περιοχής σε έναν καταπράσινο πνεύμονα ανάπαυσης και αναψυχής.



Το όραμα της ΟΠΑΠ για το πάρκο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ανοικτού ποδοσφαιρικού γηπέδου φούτσαλ με καταπράσινο γρασίδι για τα παιδιά, καφετέρια για επισκέπτες όλων των ηλικιών που επιζητούν τη χαλάρωση. Το πάρκο ΟΠΑΠ, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στον Δήμο Έγκωμης στο τέλος του 2014, θα προσφέρει επίσης δωρεάν ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο (wifi), αναπαυτικά παγκάκια, καθώς και σκιερά μέρη για όμορφες στιγμές μέσα στο πράσινο.


Στη διάσκεψη τύπου ο Γενικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου, κ. Μιχάλης Χειμώνας, δεν έκρυψε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για τη δημιουργία αυτού του έργου. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η δημιουργία ενός πάρκου δεν συμβάλλει μόνο στην αναζωογόνηση της περιοχής και του περιβάλλοντος, αλλά και στην αναψυχή των πολιτών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που καταβάλλει όλους μας περισσότερο από ποτέ το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας σήμερα, αυτό το έργο θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες εργασίας για πολλούς συμπολίτες μας.»



Μιλώντας, επίσης, στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου ανέφερε:



Η δημιουργία του πάρκου ΟΠΑΠ έχει τριπλό συμβολισμό. Έρχεται, πρώτα – πρώτα, να δώσει ζωή και μεγαλύτερη ζωντάνια σε μια ακριτική περιοχή κοντά στη νεκρή ζώνη, κάτω ακριβώς από το δίαυλο του αεροδρομίου Λευκωσίας.



Ακόμη, η συγκεκριμένη πολυσήμαντη προσφορά ΟΠΑΠ στην ευρύτερη περιοχή Μακεδονίτισσας, αποδίδει συμβολικό φόρο τιμής στους ήρωες που είναι θαμμένοι στο παρακείμενο Τύμβο Μακεδονίτισσας, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά το 1974, υπερασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία.



Τέλος, η προσφορά ΟΠΑΠ έρχεται να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα, που είναι τόσο αναγκαία αυτές τις δύσκολες εποχές.



Εκ μέρους του Δήμου Έγκωμης και των δημοτών Έγκωμης, ευχαριστώ θερμά την εταιρεία ΟΠΑΠ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τη διεύθυνση για τη δημιουργία του πάρκου και διαβεβαιώνω ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα τιμήσουν στο ακέραιο το κομμάτι της δικής τους συνεισφοράς που συνίσταται στα ακόλουθα:


1. Εξοπλισμός Παιδικής χαράς


2. Έπιπλα εξωτερικού χώρου


3. Περίφραξη


4. Άρδευση / Αυτοματοποίηση


5. Φύτευση


6. Εργατικά για τα πιο πάνω



Ο Δήμος Έγκωμης, ως ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του πάρκου, θα το διατηρεί σε άριστη κατάσταση και θα το παραδώσει στο κοινό, ως ένα πράσινο πνεύμονα χαράς, ψυχαγωγίας και επωφελούς ενασχόλησης, κατέληξε ο Δήμαρχος Έγκωμης.












 


 


 


 

print