ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΓΚΩΜΗΣ

Α/Α 31/2016


 


Δελτίο Τύπου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του Δήμου Έγκωμης μετά από πρωτοβουλία των Δήμων Έγκωμης και Αγίου Δομετίου, σύσκεψη με θέμα εξέτασης την παρουσία αγέλης αδέσποτων σκύλων, σε δημαρχούμενες περιοχές. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας  και εκπρόσωποι των Δήμων Έγκωμης, Αγίου Δομετίου, Λευκωσίας και Στροβόλου, στην παρουσία και των Δημάρχων Έγκωμης και Αγίου Δομετίου κ.κ Ζαχαρία Κυριάκου και Κώστα Πέτρου.


Μετά από εκτεταμένη συζήτηση που έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, διαπιστώθηκε ότι κανένας φορέας  από μόνος του  έχει τις δυνατότητες να χειριστεί  αποτελεσματικά το θέμα για να μαζέψει την αγέλη των αδέσποτων σκύλων και να  τους μεταφέρει στο καταφύγιο που βρίσκεται στο Παλαιομέτοχο. Το καταφύγιο λειτουργεί με έξοδα  έξι Δήμων της Μείζονος Λευκωσίας.


Αποφασίσθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, στην οποία θα λάβουν μέρος οι προαναφερθέντες φορείς. Η ομάδα εργασίας θα καταλήξει σε εισήγηση για την εφαρμογή σχεδίου δράσης στην περίπτωση που η αγέλη εμφανιστεί εκ νέου  σε κάποια δημαρχούμενη   περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε, προκύπτουν σημαντικά θέματα που άπτονται της νομοθεσίας, της κλήσης κτηνιάτρων, ενδεχόμενη χρήση φαρμάκων, καθώς και της αστυνόμευσης όταν εφαρμοσθεί σχέδιο δράσης, ειδικά σε οικιστικές περιοχές.


Η αγέλη  διαπιστώθηκε ότι έρχεται  από τα κατεχόμενα μέσω της Νεκρής Ζώνης χωρίς να έχει μόνιμο χώρο παρουσίας.


 


 


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ


28/7/2016

print