Ανταλλαγές γεύσεων


Ο Δήμος Έγκωμης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών «Κοινωνίες με Χρώματα», διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Ανταλλαγές Γεύσεων». Στόχος της εκδήλωσης ήταν η αλληλογνωριμία με φαγητά και γεύσεις από διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς.



Το πρόγραμμα περιλάμβανε δοκιμή παραδοσιακών εδεσμάτων από ξένες χώρες όπως Ταϊλάνδη, Κίνα, Ινδία, Φιλιππίνες, καθώς και κυπριακού κρασιού, γλυκών του κουταλιού, σουτζούκου και μαχαλεπιού, που προσφέρονταν δωρεάν στο κοινό. Επίσης η σεφ Μαρία Παντελή μαζί με τον βοηθό της, μαγείρεψαν ζωντανά μια πρωτότυπη συνταγή με υλικά της Κύπρου. (ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ)



Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν κι άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως πρόγραμμα με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο «Το Βήμα», επιδείξεις από το γυμναστήριο Eurogym, εκθέσεις σκαλιστών κολοκυθιών του Άγγελου Παπαθεοχάρους, κεντημάτων και άλλων κατασκευών εμπνευσμένων από την παράδοση της Γεωργίας Ανδρέου και γλυκών του κουταλιού της κας Ελένης Χαραλάμπους.



Υποστηρικτές της εκδήλωσης:
Κρεαταγορά «Α/φοί Κούντουρου»
Ποτοπωλείο Περίπτερο Αρμενίας (Μακεδονίτισσα)






print