Απέκτησε και η Έγκωμη τη δική της Δημοτική Βιβλιοθήκη



Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων, τελέστηκαν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης, που στεγάζεται στον πρώτο όροφο του οικήματος του Συνδέσμου Κατοίκων Μακεδονίτισσας (οδός Λεωνίδου 4, Μακεδονίτισσα, Έγκωμη). Αφού έγινε αγιασμός από τους ιερείς του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας, ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών θεμάτων Ειρήνη Λοϊζίδου, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κατοίκων Μακεδονίτισσας Νίκο Χατζηχαραλάμπους και τον Δήμαρχο Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου.


Η προσπάθεια έχει τις ρίζες της πολύ παλιά, ήδη από το 1997, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης αποφάσισε να ενισχύσει την προσπάθεια ανέγερσης του οικήματος του Συνδέσμου Κατοίκων Μακεδονίτισσας, με στόχο να λειτουργήσει στον χώρο αυτό αίθουσα Νεολαίας και Βιβλιοθήκης υπό την αιγίδα του Δήμου. 



Δέκα χρόνια αργότερα, πάρθηκε η απόφαση για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον πρώτο όροφο του οικήματος. Ο Σύνδεσμος Κατοίκων Μακεδονίτισσας αγκάλιασε την απόφαση αυτή και έγιναν τότε οι πρώτες προσπάθειες εξοπλισμού της αίθουσας.  


Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά αυτό το όραμα πολλών δημοτών Έγκωμης παίρνει σάρκα και οστά!  



Η Βιβλιοθήκη μας διαθέτει λογοτεχνικά βιβλία, ιστορικά, βιβλία για τις καλές τέχνες, τη φιλοσοφία, τις κοινωνικές επιστήμες, την υγεία, την τεχνολογία, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες και λεξικά. Έξι χιλιάδες τόμοι βιβλίων έχουν ταξινομηθεί βάσει του Διεθνούς Συστήματος Ντιούι και βρίσκονται στη διάθεση των φίλων της βιβλιοθήκης.  



Η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί ως δανειστική από τον Νοέμβριο 2012, ενώ ένα μικρό αναγνωστήριο θα βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών. Στόχος μας να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας με την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης όλου του υλικού κατά τα διεθνή πρότυπα, καθώς και τη διασύνδεση μέσω διαδικτύου με τις άλλες βιβλιοθήκες της Κύπρου.  


Παράλληλα θα συνεχίσει ο εμπλουτισμός της με τις καλύτερες εκδόσεις από Κύπρο και Ελλάδα.  


Τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αποτέλεσαν και την εναρκτήρια εκδήλωση του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Έγκωμης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.engomi.org 



Μέγας Χορηγός Πολιτιστικού Φεστιβάλ: ΟΠΑΠ Κύπρου
Χορηγοί: Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,
HRStudio Printing and Advertising
Χορηγός επικοινωνίας: εφημερίδα Πολίτης

print