Απολογισμός δράσης και διάλογος με τους δημότες



Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου δράσης, το δημοτικό συμβούλιο Έγκωμης συγκάλεσε πανδημοτική συγκέντρωση, στη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Κυριάκου κατέθεσε τον απολογισμό δράσης και ενημέρωσε για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Επίσης, κατατέθηκαν από δημότες απόψεις και προτάσεις, μέσα στο πλαίσιο του κοινού στόχου, που είναι η περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας.



Ο Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου για μείωση δαπανών και ισοσκελισμό του προϋπολογισμού του 2013. Έγινε ειδική αναφορά στο σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης εργατικού προσωπικού, με στόχο τη μείωση του μισθολογίου του Δήμου, που ήταν εξαιρετικά μεγάλο και αντιπροσώπευε το 75% επί των εσόδων. Με τις επιτευχθείσες αφυπηρετήσεις το ποσοστό μειώθηκε στο 65%, αλλά εξακολουθεί να παραμένει μεγάλο.



Ο Δήμαρχος τόνισε ότι τον πρώτο χρόνο δράσης του δημοτικού συμβουλίου, υλοποιήθηκαν σημαντικές εξαγγελίες, όπως είναι η δημοτική βιβλιοθήκη, η παρκοφυλακή, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το αυτόματο σύστημα πληρωμών και η αναβάθμιση των υπηρεσιών Άμεσης Εξυπηρέτησης, προς αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας. Μέσα στο 2012 το Συνεργείο Άμεσης Δράσης επελήφθη 1.000 περίπου περιστατικών.



Επίσης, αναλύθηκαν οι ενέργειες του δήμου για θέματα καθαριότητας, πρασίνου, έργων υποδομής και εθελοντισμού. Ειδικά για τον εθελοντισμό, αναλύθηκε από εκπροσώπους της αστυνομίας το σχέδιο Παρατηρητή της Γειτονιάς, με σκοπό τη μείωση των εγκληματικών ενεργειών. Το σχέδιο, θα πάρει σάρκα και οστά σύντομα, με την προσφορά υπηρεσιών εκ μέρους εθελοντών, οι οποίοι θα τύχουν κατάλληλης ενημέρωσης από πλευράς του αρμόδιου γραφείου της  Αστυνομίας.


Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την άριστη συνεργασία, τονίζοντας ότι εργάζονται όλοι μέσα σε πνεύμα συναίνεσης και απόλυτης διαφάνειας, για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων της Έγκωμης.


print