Αρκεί υποσχέσεις για τη λεωφ. Γρίβα Διγενή


Το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης κατά την τελευταία τακτική συνεδρία του, εξέτασε εκ νέου το σοβαρό πρόβλημα των συνεχιζόμενων παράνομων αγώνων ταχύτητας στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, υπό το φως των αποτελεσμάτων ειδικής σύσκεψης στο Υπουργείο Συγκοινωνιών υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού κ. Τ. Μητσόπουλου, την Παρασκευή 6/9/2013. Όπως είναι γνωστό, οι αγώνες πέραν των προβλημάτων ασφαλείας, δημιουργούν αφόρητες συνθήκες ηχορύπανσης και στερούν το αναφαίρετο δικαίωμα ύπνου από εκατοντάδες περιοίκους.



Το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης θεωρεί επιβεβλημένο να εκφράσει και δημοσίως, για μια ακόμη φορά, την απαρέσκεια και έντονη απογοήτευση του, για τη συνεχιζόμενη πολυετή αδυναμία των καθ’ ύλην αρμόδιων κρατικών αρχών, ν’ αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το εν λόγω σοβαρό πρόβλημα.



Το αρμόδιο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων εδώ και πολύ καιρό μιλά για τοποθέτηση καμερών φωτοεπισήμανσης για εντοπισμό των παρανομούντων, αλλά παραμένει στα λόγια και δεν έχει υλοποιήσει τις κατά καιρούς γραπτές  και προφορικές υποσχέσεις του. Υποσχέσεις που επαναλήφθησαν στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής, με ορίζοντα τοποθέτησης των καμερών (αυτή τη φορά), σε 6-8 μήνες. Ο κόσμος όμως, που έχει χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο του από την αφόρητη ηχορύπανση, δεν μπορεί να ζει με νέες υποσχέσεις.



Το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης θεωρεί ότι οι κάμερες δεν επιλύουν το πρόβλημα για τους λόγους που επεξηγήθηκαν στην προαναφερθείσα σύσκεψη και ζητά:



1)    Συστηματική και αυστηρή αστυνόμευση της περιοχής και όχι περιστασιακή.


2)    Τοποθέτηση υπερυψωμένων πλατό, για να εξουδετερωθούν άμεσα οι μεγάλες ταχύτητες των 160 και πλέον χιλιομέτρων, που αναπτύσσουν ασυνείδητοι οδηγοί κατά τις βραδινές ώρες.


 Σε μια λεωφόρο όπου το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας είναι τα 50 χιλιόμετρα, είναι βέβαιον ότι οι μεν μεγάλες ταχύτητες θα εξουδετερωθούν, ή δε ομαλή διακίνηση δεν θα επηρεασθεί ή εάν επηρεασθεί, ο επηρεασμός θα είναι επουσιώδης, αλλά το όφελος για την ασφάλεια και πάταξη της ηχορύπανσης, τεράστιο.



Ο Δήμος Έγκωμης, σε συνεργασία με την επιτροπή επηρεαζομένων δημοτών, θα μελετήσει εκ νέου το πρόβλημα σε σύσκεψη την Τρίτη 17/9/2013 και θα κλιμακώσει τις ενέργειες του, για να δοθεί αποτελεσματική και ριζική λύση στο πρόβλημα που εξελίχθηκε σε εφιάλτη για εκατοντάδες δημότες, καταστηματάρχες κ.α. Το δικαίωμα ύπνου είναι ιερό και οι παράνομοι αγώνες ταχύτητας πρέπει να παταχθούν. Η ευθύνη ανήκει στο κράτος και πρέπει, επιτέλους, να την αναλάβει κατά τρόπο αποτελεσματικό.




ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ

print