Γλυκυθυμία Ελληνοπρεπής: Ένα Αριστείο στον Ελληνικό Πολιτισμό


Βράβευση για τον Ιωάννη Ν. Παπανεάρχου, δημότη Έγκωμης


 


Μεγάλη διάκριση για το δημότη Έγκωμης, Ιωάννη Παπανεάρχου, φιλόλογο. Στις 9 και 10 Ιανουαρίου 2016 ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος «Ε.Π.Ο.Κ.», στο πλαίσιο του 6ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, επέλεξε ως «βιβλίο της χρονιάς 2015» το έργο «Γλυκυθυμία Ελληνοπρεπής» του Ιωάννη Ν. Παπανεάρχου, απονέμοντας το σχετικό Αριστείο. Στο σκεπτικό του αριστείου αναγράφονται, ως κριτήρια επιλογής, η γλαφυρή εκφραστική ικανότητα του συγγραφέα, τα αισιόδοξα ελληνοπρεπή, διαχρονικά και ιστορικά μηνύματά του και η επιστημονική αναφορά του στις πηγές.


 


Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα την 9η Ιανουαρίου 2016. Η όλη πολιτιστική εκδήλωση, αφιερωμένη σε δημιουργήματα, εγκώμια του ελληνογενούς κυπριακού πολιτισμού, είχε την προσωνυμία «Όραμα Τέχνης και Λόγου: Διήμερο λογοτεχνικής πανδαισίας».


 


Η απονομή του Αριστείου έγινε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσόστομο, του οποίου η Ιερά Μητρόπολις έθεσε τη συγκεκριμένη έκδοση κάτω από την ευγενή αθλοθεσία της.

print