Δήμος Έγκωμης: Όχι στις λαμπρατζιές


Το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης τάσσεται εναντίον των λαμπρατζιών, κατά την περίοδο του Πάσχα. Το εν λόγω έθιμο έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου και έχει μετατραπεί σε όχημα βανδαλισμών και οχληρίας εντός οικιστικών περιοχών. Το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης έχει, ήδη, ενημερώσει την Αστυνομία, ώστε να λάβει τα δέοντα μέτρα για την περιφρούρηση της τάξης. Τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν κλοπές υλικών (παγκάκια) από σχολεία, καθώς και υπεραγορές (καροτσάκια) από νεαρούς που συμμετέχουν στις λαμπρατζιές.


Ο Δήμος Έγκωμης καλεί τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους, να μην καταφύγουν στην άναρχη καύση ξύλων ή άλλων υλικών, με αφορμή το έθιμο της λαμπρατζιάς. Όσοι νέοι επιδίδονται στο έθιμο αυτό, πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι, πέραν του ότι είναι παράνομο, είναι και πολύ επικίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και για την περιουσία των συνδημοτών μας.



Ο Δήμος Έγκωμης απευθύνει έκκληση για μια ακόμη χρονιά, κυρίως στους γονείς, να προστατεύσουν τα παιδιά τους, ώστε τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα, κανένα σπίτι να μη θρηνήσει θύματα ή ζημιές.


 

print