Δενδροφύτευση στην Έγκωμη



Ο Δήμος Έγκωμης και ο κλάδος Κερύνειας του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσαν δενδροφύτευση σε χώρο πρασίνου ανατολικά του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας».


Της δενδροφύτευσης προηγήθηκε αγιασμός από τον πανιερότατο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Έγκωμης, κ. Δημήτρης Σιεηττάνης σημείωσε ότι «ο Δήμος έχει ως στόχο να κάνει πιο όμορφη τη ζωή και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Έχει όμως και χρέος, σεβόμενος την ιστορία της ταλαιπωρημένης πατρίδας μας, να υπενθυμίζει στα παιδιά μας ότι δεν ξεγράφουμε πατρίδες και δεν ξεπουλάμε τα δίκαιά μας. Με τη στήριξη του Κλάδου Κερύνειας του Ερυθρού Σταυρού φυτεύουμε όλοι μαζί για την Κερύνειας μας, για τους ήρωές της, τους αγνοουμένους, τους ξεριζωμένους Κερυνειώτες. Φυτεύουμε για να αφήσουμε κάτι που θα μείνει και στις επόμενες γενιές, γιατί εάν θέλουμε να τιμούμε την πατρίδα μας και τους ήρωές μας όπως τους αξίζει, τότε είναι χρέος μας να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, μια πατρίδα άξια για να την αγαπούν, να την τιμούν και με πίστη στον Θεό να διεκδικούν την απελευθέρωσή της. Σήμερα με αυτή τη δενδροφύτευση θέλουμε να αποδείξουμε ότι με λίγα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε πολλά, γιατί απαιτείται η δημιουργία χώρων πρασίνου για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας.»



Έγιναν επίσης σύντομοι χαιρετισμοί από την πρόεδρο του κλάδου Κερύνειας του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, κα Μαρούλα Αγγελίδου και τον Δήμαρχο Έγκωμης, Ζαχαρία Κυριάκου. Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και Αντιπροέδρου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, κας Λήδας Κουρσουμπά, τον χαιρετισμό της οποίας ανέγνωσε η πρώην Δήμαρχος Κερύνειας, κα Έλλη Λεπτού. Η εκδήλωση διανθίστηκε από απαγγελία ποιήματος από τους μαθητές του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας».


 


print