“«Δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω!»”


ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΙΑ




Ο Δήμος Έγκωμης, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση με γενικό τίτλο «Γυναίκες που θέλουν και μπορούν». Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση των προσωπικών βιωμάτων της βουλευτή Λευκωσίας και προέδρου της Europa Donna Κύπρου Στέλλας Κυριακίδου, και της αντιπροέδρου της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου Τούλας Καρατζιά.



Η κα Κυριακίδου παρουσίασε τον προσωπικό της αγώνα ενάντια στον καρκίνο από τότε που διαγνώστηκε και τόνισε ότι όταν διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο, ένιωσε ότι είχε μπροστά της την ευκαιρία να αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στη ζωή όταν υπάρχει πίστη και θέληση. Αναφέρθηκε στα στερεότυπα της μικρής κοινωνίας της Κύπρου, με τα οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη και την πάλη για ευαισθητοποίηση και σωστή ενημέρωση μέσω της Europa Donna Κύπρου. Η κα Κυριακίδου υπογράμμισε ότι οι προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του μαστού, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με φόβο, γιατί μπορούν να αποδειχθούν σωτήριοι.



Η κα Καρατζιά μίλησε για τα προσωπικά της βιώματα μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχε πριν 20 χρόνια, το οποίο άλλαξε ριζικά τη ζωή της, καθηλώνοντάς την σε αναπηρικό καρότσι. Αναφέρθηκε μέσα από τη συγκλονιστική αφήγησή της στους αγώνες που έκανε για να ξεπεράσει το αρχικό σοκ και έδωσε στο πολυπληθές ακροατήριο μάθημα ζωής και ελπίδας τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω».



Την εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών θεμάτων του Δήμου Έγκωμης Ειρήνη Λοϊζίδου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η φετινή εκδήλωση αποτίει φόρο τιμής σε αξιόλογες γυναίκες, που προσέφεραν και ακόμα προσφέρουν στην κυπριακή κοινωνία και στη δική μας τοπική κοινωνία της Έγκωμης».



Ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου συνεχάρη τις δύο ομιλήτριες για τα συγκλονιστικά μηνύματα που έδωσαν και τόνισε με τη σειρά του, ότι όταν υπάρχει πίστη, θέληση και προσήλωση στο στόχο, τίποτε δεν είναι κατόρθωτο. Στη συνέχεια τίμησε συμβολικά, εκ μέρους του Δήμου, πολύτεκνες μάνες της Έγκωμης, με έξι και περισσότερα παιδιά.



Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό αφιέρωμα στη γυναίκα από τη Δημοτική Χορωδία Έγκωμης, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Λοΐζου.



Παρέστησαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι κομμάτων και άλλων  οργανωμένων συνόλων και πλήθος δημοτών Έγκωμης.



Ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου τιμά συμβολικά, εκ μέρους του Δήμου,
πολύτεκνες μάνες της Έγκωμης, με έξι και περισσότερα παιδιά.




 

print