Διαβήματα για την καθαριότητα εντός της Κρατικής Έκθεσης


 Με αφορμή δημοσιεύματα και φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην απόρριψη πολλών άχρηστων αντικειμένων εντός του χώρου της Αρχής Κρατικής Εκθέσεων, η οποία διέκοψε τη λειτουργία της, ο Δήμος Έγκωμης κρίνει αναγκαίο να ενημερώσει το κοινό για τα ακόλουθα:


 




  1. Από τον περασμένο Ιανουάριο ο Δήμος κάλεσε γραπτώς την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων να προβεί σε γενικό καθαρισμό του χώρου και να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην παρατηρηθεί ξανά το πρόβλημα. Ο Δήμος επικοινώνησε επανειλημμένα με τη διεύθυνση της Αρχής και απέστειλε εκ νέου επιστολή στις 7/7/2014. Ωστόσο, η Αρχή δεν προχώρησε στη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για καθαριότητα του χώρου, του οποίου έχει την ευθύνη.

 




  1. Με επιστολή ημερ. 8/8/2014 ο Δήμος Έγκωμης επανάφερε  το θέμα απόρριψης άχρηστων αντικειμένων εντός του χώρου της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, που δημιουργεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, καθώς ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των τρωκτικών και άλλων επιβλαβών εντόμων, ζητώντας άμεσα τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των αχρήστων σε εγκεκριμένο χώρο απόρριψης.

 




  1. Ο Δήμος Έγκωμης βρίσκεται τώρα σε επαφή με το Υπουργείο Εμπορίου  που ανέλαβε τη διαχείριση των θεμάτων της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, ώστε να εξευρεθεί, άμεσα, λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας του χώρου εντός της Διεθνούς Έκθεσης.

 




  1. Οι χώροι οι οποίοι ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου καθαρίζονται από τις δημοτικές υπηρεσίες, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 


 


_______________________________________________________


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ

print