Εορτασμός Εθνικών Επετείων στην Έγκωμη

Ο Δήμος Έγκωμης και το σωματείο Ε.Θ.Α. Έγκωμης διοργάνωσαν πανηγυρικό εορτασμό για να τιμήσουν τις Εθνικές Επετείους 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Σταύρος Καττάμης, εκ μέρους του σωματείου ΕΘΑ Έγκωμης, και ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, ο οποίος τόνισε ότι «τα μηνύματα που εκπέμπουν οι μεγάλες εθνικές μας επέτειοι, τα μεταδίδουν οι ήρωές μας με τα λόγια και τις πράξεις τους. Εκείνοι, πρόσθεσε, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους και μας παρέδωσαν πατρίδα ελεύθερη και οφείλουμε ελεύθερη να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.»


 


Κύριος ομιλητής ήταν ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής, ο οποίος εξήρε την αυτοθυσία και το απαράμιλλο ήθος των αγωνιστών της ελευθερίας και μετέφερε το νόημα των επετείων στις σημερινές γενεές, ενώ αναφέρθηκε και στην ενεργό προσφορά μελών της ΕΘΑ Έγκωμης στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59.


 


Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με επετειακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Έγκωμης, την Παιδική Χορωδία Δήμου Έγκωμης και το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας.

print