Επίσκεψη προέδρου ΔΗΣΥ στο Δημαρχείο Έγκωμης


Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Yποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Έγκωμης όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ζαχαρία Κυριάκου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Κυριάκου ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν το Δήμο του και κυριότερα για τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι μετά και από τις αποκοπές  που έγιναν στην κρατική χορηγία. Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης  στο σοβαρό πρόβλημα της μεταστέγασης των κυβερνητικών υπηρεσιών στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης και επισήμανε ότι περαιτέρω αποκοπές στη χορηγία των Δήμων θα επιφέρει σίγουρα στάση πληρωμών.


Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέπτυξε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου τις προτάσεις του για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του κράτους καθώς και κάποιες θέσεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επανέλαβε τη θέση  του για προώθηση της οικονομικής αυτοτέλειας και της διοικητικής αυτονομίας των Δήμων, και αναφέρθηκε στην αρχή της επικουρικότητας και στο ποσοστό που αυτή εφαρμόζεται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επεσήμανε ότι για να επιτευχθεί η πολυσυζητημένη, αυτές τις μέρες, ανάπτυξη, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας και να αναχαιτιστεί η διόγκωση της γραφειοκρατίας αφού αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στην προσέλκυση ξένων επενδυτών



Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε  επίσης σε τρόπους εξεύρεσης χρηματοδότησης αλλά και στην παροχή πολεοδομικών και άλλων κινήτρων τα οποία αναμένεται να επιφέρουν έσοδα στα δημοτικά ταμεία. Τέλος,  ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το διάλογο που έχει ανοίξει με διάφορους φορείς αλλά και τις Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου διακυβέρνησης, το οποίο, αν οι πολίτες τον εκλέξουν, θα μπορεί να εφαρμόσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και αυτό, γιατί γίνεται ήδη νομοπαρασκευαστική επεξεργασία και ετοιμασία νομοσχεδίων για όλες τις προτάσεις και εισηγήσεις που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα του οι οποίες χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση, ενώ θα υπάρχει επίσης και η σχετική πλειοψηφία στη Βουλή για να το εγκρίνει.



print