Επεκτείνεται η ανακύκλωση ρουχισμού στον Δήμο Έγκωμης


Με την τοποθέτηση κάδων συλλογής ρουχισμού έξω από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και έξω από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης, επεκτείνεται το πρόγραμμα συλλογής ρουχισμού στον Δήμο Έγκωμης.


Το πρόγραμμα αποτελεί συνεργασία του Δήμου με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό «Ανάκυκλος Περιβαλλοντική», τον μόνο αδειοδοτημένο οργανισμό για ανακύκλωση ρουχισμού στην Κύπρο. Το πρόγραμμα λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο μας εδώ και δύο χρόνια. Λειτουργεί, εξ άλλου, σήμερα σε όλους τους δήμους (30) και σε 93 κοινότητες σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Η τοποθέτηση των κάδων και η λειτουργία του όλου προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, σχολεία, φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τη λειτουργία του προγράμματος.


Ως γνωστόν, οι πολίτες τοποθετούν στις μωβ μεταλλικές αποθήκες (κάδους) ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, κουρτίνες, τσάντες και ζώνες που δεν χρειάζονται πια, αφού τα τοποθετήσουν σε σακούλες. Μέρος του ρουχισμού προσφέρεται δωρεάν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, όπως πρόσφατα στην Ελλάδα. Ο μεγαλύτερος όγκος ρουχισμού αποστέλλεται στο εξωτερικό για επανάχρηση και ανακύκλωση για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Με τον τρόπο αυτό, υπολογίζεται ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό, γύρω στο 2%, καταλήγουν στη χωματερή.


 Τα σημεία στα οποία μπορείτε να τοποθετείτε τις σακούλες με ρουχισμό που θέλετε να προσφέρετε είναι τα πιο κάτω:


1.     Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, απέναντι  από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου


2.     Μετά από το Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Απολλώνειο» – αριστερά, από κατεύθυνση Στροβόλου, έξω από Material Shop, στο χωμάτινο πεζοδρόμιο


3.     Στην Οδό  Πεντέλης (κάθετος στην Ηρώων) απέναντι από την Εκκλησία Αγίου Παντελεήμονος


4.     Οδός Βασιλέως Παύλου- απέναντι από B’ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης 


5.     Οδός Φιλοκύπρου – έξω από την Εκκλησία Αγίου Νικολάου.



Είμαστε βέβαιοι ότι οι δημότες μας θα ανταποκριθούν θερμά, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που έχουν αυξημένες ανάγκες στις δύσκολες μέρες που περνούμε σήμερα, αλλά και βοηθώντας στη μείωση των απορριμμάτων, στην ανακύκλωση και σε ένα υγιεινότερο και καθαρότερο περιβάλλον για όλους.


print