Εργαστήρια Φωτογραφίας και τέχνης του Κινηματογράφου στην Έγκωμη


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΓΚΩΜΗΣ


O Δήμος Έγκωμης ανακοινώνει την επανέναρξη των εργαστηρίων του Φωτογραφικού και Κινηματογραφικού Oμίλου, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Da Vinci  (κτήριο Europa Πανεπιστημίου Λευκωσίας).



Τα εργαστήρια φωτογραφίας και τέχνης του κινηματογράφου απευθύνονται σε άτομα 15 ετών και άνω και θα έχουν διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά.



Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:



  • εργαστήρια φωτογραφίας και τέχνης του κινηματογράφου
  • εξορμήσεις
  • εκθέσεις φωτογραφίας
  • ξεναγήσεις σε στούντιο
  • προβολές ταινιών


Ο Φωτογραφικός και Κινηματογραφικός Όμιλος του Δήμου Έγκωμης, με μόνο ένα χρόνο ζωής, πραγματοποίησε πληθώρα δραστηριοτήτων κατά την περασμένη χρονιά, καθώς επίσης και την πρώτη έκθεση φωτογραφίας του στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου. 


Συντονιστής είναι ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και φωτογράφος Μιχάλης Γεωργιάδης.



Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22-464796 και 99-629257







 Μ Ι Χ Α Λ Η Σ   Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Α Δ Η Σ – Βιογραφικό Σημείωμα



Ο Μιχάλης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1956 στην κατεχόμενη Μόρφου. Το 1974 αποφοίτησε από το B’  Γυμνάσιο Μόρφου και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Λευκωσία. Μετά τη συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας εργάστηκε στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (Ρ.Ι.Κ.) ως κινηματογραφιστής και μοντέρ για δέκα χρόνια.


Το 1988 ίδρυσε μαζί με άλλους, την εταιρεία παραγωγής ταινιών LUMIERE και την LTV, όπου εργάστηκε ως σκηνοθέτης για δύο χρόνια.


Από το 2000 είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας παραγωγής ταινιών Mediabox Ltd. Αρκετές από τις ταινίες του ως παραγωγού και σκηνοθέτη έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως τον London International Film Awards. To 2011 έλαβε το βραβείο σκηνοθεσίας «Ντίνου Κατσουρίδη» για την ταινία μικρού μήκους «Διάδρομοι» στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών μικρού Μήκους Κύπρου.


Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία από τα δεκαέξι του. Βραβεύτηκε σε παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό το 1972. Έκτοτε ασχολείται ανελλιπώς με τη φωτογραφία. Είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Φωτοδός» και έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Εξέθεσε φωτογραφίες του από την κατεχόμενη Κύπρο σε ατομική του έκθεση με τίτλο «Εδώ δίπλα». Μαζί με την Άννα Μαραγκού, εξέδωσε φωτογραφικό λεύκωμα για την κατεχόμενη Κύπρο, με τίτλο «Άποψη Γης».


Είναι κριτής καλλιτεχνικής φωτογραφίας.


Από το 2011 είναι ο υπεύθυνος του Φωτογραφικού και Κινηματογραφικού Ομίλου Δήμου Έγκωμης και πρόεδρος της  Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου.


 

print