Η Έγκωμη έστειλε μήνυμα για την άθληση και το περιβάλλον


Ο Δήμος Έγκωμης σε συνεργασία με το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία την ετήσια εκδήλωση «Περπατώ – Ποδηλατώ – Τρέχω και σέβομαι το περιβάλλον». Στόχος της εκδήλωσης ήταν να σταλεί για μιαν ακόμη φορά το μήνυμα, ότι η προώθηση της άθλησης και των εναλλακτικών τρόπων διακίνησης, μπορούν να αποτελέσουν τρόπο ζωής επωφελή για τον καθένα μας, ενώ παράλληλα βοηθούν στη μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα.



Η εκδήλωση άρχισε με παιδικό αγώνα δρόμου και ακολούθησε αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων, πεζοπορία 2 χιλιομέτρων και ποδηλασία 7 χιλιομέτρων. Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι πρωτεύσαντες δρομείς, διαφόρων κατηγοριών.



Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Ντίμης Κακογιάννης, εκ μέρους της ΚΟΕ ο κ. Ανδρέας Βασιλείου μέλος του εκτελεστικού, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας, Αθλητισμού και Φιλοξενίας Παύλος Παύλου και ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου.



Την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους πληθώρα οργανωμένων συνόλων, όπως η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ο ΚΟΑ, το Τμήμα Περιβάλλοντος, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ποδηλάτου, ο Ποδηλατικός Όμιλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής «Άγιος Μνάσων».


Οι παρευρισκόμενοι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας ESSO και της Κινητής Μονάδας «Φροντίδα Υγείας», είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν εξετάσεις πίεσης, χοληστερόλης και σακχάρου. Η εταιρεία ESSO χάρισε παιδικά καθίσματα σε δικαιούχους γονείς. 


Ευχαριστίες εκφράζονται προς του χορηγούς της εκδήλωσης: ΚΟΑ, Τμήμα Περιβάλλοντος, Exxon MobilESSO, ΟΠΑΠ Κύπρου και Παγωτά Παπαφιλίππου.






print