Η Έγκωμη αντιδρά στους παράνομους αγώνες ταχύτητας στη λεωφόρο Γρίβα-Διγενή




Ο Δήμος Έγκωμης σε συνεργασία με Επιτροπή Αγώνα Δημοτών διοργάνωσαν δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα των παράνομων αγώνων ταχύτητας που παρατηρείται κατά τις νυκτερινές ώρες στη λεωφόρο Γρίβα-Διγενή. Εκφράστηκε έντονα η συσσωρευμένη αγανάκτηση πολλών χρόνων για τη δράση των καμικάζι της ασφάλτου που αποτελούν δημόσιο κίνδυνο και προκαλούν σοβαρά προβλήματα ηχορύπανσης.


Οι διαμαρτυρόμενοι πορεύτηκαν μέχρι τα φώτα τροχαίας της συμβολής λεωφ. Γρίβα-Διγενή και Νέας Έγκωμης, όπου έγινε σύντομη ομιλία από τον Δήμαρχο Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου και εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα Δημοτών Άλκη Αργυρίδη. Κατά την εκδήλωση οι πολίτες ζήτησαν από το κράτος την άμεση λήψη μέτρων με τη δημιουργία υπερυψωμένων πλατό, ως τη μόνη ενδεδειγμένη και οριστική λύση στο πρόβλημα. Τονίστηκε ότι παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας, η δημιουργία υπερυψωμένων πλατό προσκρούει στην αντίδραση του Τμήματος Δημοσίων Έργων.



Η ειρηνική διαμαρτυρία, διήρκεσε μία ώρα. Από τις επτά μέχρι τις οκτώ το βράδυ, εκατοντάδες Εγκωμίτες απέκλεισαν τη λεωφόρο, απαιτώντας να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι των παράνομων αγώνων ταχύτητας, που δεν αφήνει τους κατοίκους των γύρω περιοχών να ησυχάσουν ούτε λεπτό.



Ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες, είπε ότι δεν είναι ευθύνη του Δήμου να επιλύσει αυτό το πρόβλημα. Ευθύνη του Δήμου, πρόσθεσε, είναι να προστατεύει την ποιότητα ζωής των δημοτών του και να αγωνίζεται να τη διασφαλίζει. «Η ευθύνη για να λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα ανήκει στα Δημόσια Έργα, πρωτίστως, που έχουν την ευθύνη της λεωφόρου Γρίβα-Διγενή και στην Αστυνομία, που είναι υποχρεωμένη ν’ αστυνομεύει συστηματικά και όχι περιστασιακά. Ζητούμε, συνεπώς, να δώσουν λύση στο πρόβλημα», συνέχισε ο κ. Κυριάκου. Σε μία λεωφόρο, υπέδειξε, που το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι 50 χιλιόμετρα, «διερωτώμαι προς τι η άρνηση των Δημοσίων Έργων να βάλουν τα υπερυψωμένα πλατό, με τη δικαιολογία ότι θα επηρεάσουν τη διακίνηση. Τα πλατό, απλώς, θ’ ανακόψουν και θα καταστείλουν τους καμικάζι της ασφάλτου. Ζητήσαμε επανειλημμένα από τα Δημόσια Έργα να υιοθετήσουν το μέτρο.»



print