Η Έγκωμη στα «μονοπάτια της παράδοσης»

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή στέφθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Επαγγελμάτων του Δήμου Έγκωμης με τίτλο «Στα μονοπάτια της παράδοσης», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Προβολής και Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων, τη Σχολική Εφορεία Έγκωμης και τον Σύνδεσμο Γονέων του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας».


 


Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ δόθηκε η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν την κατασκευή του παραδοσιακού αυλού του τόπου μας (πιθκιαυλιού), τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων (π.χ. παλουζές, παστελλάκι, λουκουμάδες) και να δοκιμάσουν γεύσεις που μας παρέδωσαν οι γιαγιάδες μας.


 


Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με παραδοσιακά τραγούδια από τη Χορωδία του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας» και το συγκρότημα του Στέλιου Μεσημέρη καθώς και με κυπριακούς χορούς από τους Λαογραφικούς Ομίλους «Χρυσοσπηλιώτισσα» και «Βράκα».


 


Στον χώρο του φεστιβάλ αναβίωσε και το παραδοσιακό καφενείο από τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου με κυπριακό καφέ στη χόβολη και παραδοσιακά γλυκά όπως μαχαλεπί και ρυζόγαλο.


 

print