Η Έγκωμη τίμησε το Ευ Αγωνίζεσθαι

Ο Δήμος Έγκωμης τίμησε τους κορυφαίους του αθλητισμού της Έγκωμης για τις επιτυχίες τους κατά το έτος 2014, στοχεύοντας να δώσει ηθικά κίνητρα στους αθλητές και τους αθλητικούς φορείς για μεγαλύτερες ακόμη διακρίσεις.


 


Τιμήθηκαν πενήντα αθλητές και αθλήτριες για επιτυχίες τους σε παγκύπριους ή και διεθνείς αγώνες, καθώς και σωματεία / οργανωμένα σύνολα της Έγκωμης. Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στο σωματείο Ε.Θ.Α., τον Μορφωτικό Σύλλογο, τον Όμιλο Αντισφαίρισης «Ελαιών» και τον Γυμναστικό Σύλλογο «Μελισσανίδης» για τη συνολική προσφορά τους στον αθλητισμό, με την κινητοποίηση εκατοντάδων παιδιών σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα. Ειδική διάκριση δόθηκε επίσης στους δημότες Λουκά Τερεζόπουλο και Σωκράτη Σωκράτους, πρόεδρο του σωματείου δρομέων «Περικλής Δημητρίου», για την επί σειρά ετών σημαντική προσφορά τους στον αθλητισμό. Επίσης τιμήθηκε η 16χρονη αθλήτρια του τένις, Ελίζα Ομήρου, για την επιτυχία της να βρεθεί στη 226η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ITF κάτω των 18 ετών.


 


Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού, Νεολαίας και Φιλοξενίας του Δήμου Έγκωμης, Παύλος Παύλου, ο Δημήτρης Αραούζος εκ μέρους του ΚΟΑ και ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου.


 


Ο Δήμαρχος Έγκωμης δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης, αφού συγχάρηκε θερμά όλους τους βραβευθέντες, τόνισε και τα ακόλουθα:


«Σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται και οι θεσμοί απαξιώνονται, η διάκριση νέων ανθρώπων, που στοχοθετούν και επιτυγχάνουν, είναι μια όαση ανακούφισης αλλά και ελπίδας. Σας ευχαριστούμε, παιδιά, που καταφέρατε και βγήκατε έξω από τις ράγες των πολλαπλών απογοητεύσεων και αδιεξόδων που καταδυναστεύουν τη σημερινή Κύπρο και με τον ζήλο, τον αγώνα και τις επιτυχίες σας, γίνεστε φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση, γιατί διαλαλείτε ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθείς, να παλεύεις, να πέφτεις, να ξανασηκώνεσαι, να προοδεύεις και να νικάς. Οι νίκες σας στα γήπεδα γεννούν αισιοδοξία ότι αυτός ο τόπος δεν είναι καταδικασμένος.»


 


Σημειώνεται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έγκωμης η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αδικοχαμένο αθλητή της αντισφαίρισης Γιώργο Γκουγκούρη, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή.


 


Την όλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας χορήγησε η ΟΠΑΠ Κύπρου λτδ, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Δημήτρη Αλετράρη.


 


Το πρόγραμμα παρουσίασε ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Γεωργιάδης.

print