«Κυκλοφορώ με ασφάλεια» στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας


Το Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας διοργάνωσε εκδήλωση κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο «Κυκλοφορώ με ασφάλεια». Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά σειρά η διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Βασιλειάδου, ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Έγκωμης Κώστας Αναστασίου, ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Γιώργος Δημοσθένους.


Ακολούθησε δρώμενο στο οποίο συμμετείχαν παιδιών του Α’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας, της Σχολής Κωφών, του Α’ Δημόσιου Νηπιαγωγείου Μακεδονίτισσας, του Νηπιαγωγείου «Στρουμφάκια». Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν για την εξαιρετική τους παρουσία στη σκηνή. Στη συνέχεια έγινε απονομή των βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής  «ποδηλατώ με ασφάλεια». Η εκδήλωση έκλεισε με περιήγηση στον χώρο όπου έγιναν βελτιωτικά έργα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος SMOOTH.



Τα έργα που υλοποιήθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Έγκωμης, έμπροσθεν του Α’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας, του Μελάθρου Ευγηρίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και της Σχολής Κωφών, έχουν ως στόχο να προωθήσουν την ασφαλή πεζή διακίνηση ως βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι της χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων. Απώτερος στόχος η βελτίωση της φυσικής και διανοητικής κατάσταση των παιδιών, οφέλη που προσφέρει η υιοθέτηση του βαδίσματος από και προς το σχολείο ως τρόπου ζωής.



print