Μαζική συμμετοχή Παρατηρητών στην Έγκωμη


Με μαζική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση – σύσκεψη των Παρατηρητών της Γειτονιάς, της Αστυνομίας και του Δήμου Έγκωμης και αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα αποδοτικότητα του θεσμού στην Έγκωμη. Ήταν η τρίτη στη σειρά ενημερωτική σύσκεψη, από τη λειτουργία του θεσμού πριν ενάμισι χρόνο.


Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, ευχαρίστησε όλους τους παρατηρητές για τη συμμετοχή τους στο θεσμό, τονίζοντας ότι γίνεται συνεχής προσπάθεια, ώστε να μην υπάρχει γειτονιά στην Έγκωμη που να μη καλύπτεται από παρατηρητές.


Στη συνέχεια, ο υπαστυνόμος Παττούρας ανέλυσε τα μέχρι στιγμής δεδομένα του θεσμού. Όπως ανέφερε, ο θεσμός εφαρμόζεται σε 110 Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου και αριθμεί 34.000 εγγεγραμμένους Παρατηρητές, εκ των οποίων 2.000 είναι δημότες Έγκωμης. Όσον αφορά την εγκληματικότητα στην Έγκωμη, παρουσιάζεται μείωση σε όλες τις κατηγορίες σε σχέση με το 2013, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μικροαδικήματα (από 81 σε 51), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η παρέμβαση των Παρατηρητών ήταν πολύ υποβοηθητική στην εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών. Ο κ. Παττούρας τόνισε ακόμη ότι στόχος παραμένει η αύξηση του αριθμού των Παρατηρητών.


Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους Παρατηρητές, οι οποίοι υπέβαλαν πληθώρα ερωτήσεων και εισηγήσεων, μέσα σε εποικοδομητικό πνεύμα, με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία του θεσμού.


Στη σύσκεψη παρακάθησαν, εκ μέρους του Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Δομετίου / Έγκωμης, ο υπαστυνόμος Ανδρέας Παπασιάντης και ο Αστυνομικός της Γειτονιάς Έγκωμης Κυριάκος Κυριάκου.


print