Ξεχείλισε η ανθρωπιά


Η ΕΓΚΩΜΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΑΓΟΥΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ


 Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των δημοτών Έγκωμης στο κάλεσμα για προσφορά βοήθειας στο δοκιμαζόμενο αδελφό λαό της Ελλάδας. Στα δυο κέντρα συλλογής τροφίμων, στις εκκλησίες Αγίου Νικολάου και Αγίων Πάντων, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες, οι οποίες έχουν ως προορισμό τον αδελφοποιημένο με την Έγκωμη, ακριτικό Δήμο Πτολεμαΐδας.



Η όλη εκστρατεία συλλογής τροφίμων έγινε σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η οποία συντονίζει την προσπάθεια, σε αρκετούς Δήμους.



Παράλληλα με τη συλλογή τροφίμων ο Δήμος Έγκωμης διεξήγαγε έρανο ανάμεσα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για την αγορά κρέατος, το οποίο θα συμπληρώσει τα πακέτα αγάπης.



Στο πλαίσιο προώθησης της όλης εκστρατείας, ο Δήμος Έγκωμης σε συνεργασία με το Σωματείο Δρομέων «Περικλής Δημητρίου» διοργάνωσε Σκυταλοδρομία Αγάπης για τον δοκιμαζόμενο αδελφό λαό της Ελλάδας, την Κυριακή 11 Μαρτίου.



Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο και τον Δήμαρχο Έγκωμης, Ζαχαρία Κυριάκου, στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. 



Η σκυταλοδρομία κάλυψε όλες τις βασικές οδικές αρτηρίες του Δήμου Έγκωμης, έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην εκστρατεία που διεξάγεται στον Δήμο για συλλογή τροφίμων που θα σταλούν στον Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Εορδαίας (Πτολεμαΐδας).


 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ


14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012



 


 

print