Ο Δήμος Έγκωμης τίμησε τα 30χρονά του

1986 – 2016


 


Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου γιόρτασε τα 30χρονά του ο Δήμος Έγκωμης. Σε μια φορτισμένη από συγκίνηση τελετή, το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης τίμησε το παρελθόν του Δήμου και, ταυτόχρονα, έδωσε την ευκαιρία στους παρευρεθέντες να δουν και ν’ ακούσουν πώς η Έγκωμη εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη πόλη που σφύζει σήμερα από ζωή και δραστηριότητες.


 


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Ιωνάς Νικολάου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συγχάρηκε το Δήμο Έγκωμης για τα 30χρονα ζωής και δράσης του, αναφέρθηκε στην εξελεγκτική διαδρομή της Έγκωμης και τη συμβολή της, ως κέντρου πολλαπλών δραστηριοτήτων, στην ανάπτυξη της Λευκωσίας.


 


Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, που ευχαρίστησε θερμά όσους, από οιαδήποτε θέση, υπηρέτησαν τον Δήμο ως εκλελεγμένοι ή υπηρεσιακοί και συνέβαλαν στην ανάπτυξη και εδραίωση του Δήμου. Ο Δήμος Έγκωμης, είπε ο Δήμαρχος, με σειρά μέτρων και ενεργειών, είναι φερέγγυος, με μηδέν καθυστερήσεις σε οφειλές, και με πολύ χαμηλό χρέος (€1,5 εκατομμύριο).


 


Κύριος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας δρ Νίκος Παναγιώτου, παλιός Εγκωμίτης, ο οποίος, με τη χρήση οπτικού υλικού, αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της Έγκωμης: Στους πρώτους κατοίκους του παλιού πυρήνα, στη σταδιακή ανάπτυξή της και τη μετατροπή της σε μια πόλη με πολλαπλές εμπορικές και άλλες δραστηριότητες.


 


Η εκδήλωση διανθίστηκε με καλλιτεχνικό / μουσικό δρώμενο από το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας», μέσα από το οποίο παρουσιάστηκαν τα παλιά επαγγέλματα στην Έγκωμη και οι βασικοί χώροι συνεύρεσης των Εγκωμιτών. Επίσης το πρόγραμμα ενίσχυσε με την παρουσία της η Δημοτική Χορωδία Έγκωμης.


 


Μετά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το Δημοτικό Συμβούλιο απέδωσε τιμές στα μέλη του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου που εξελέγησαν το 1986 και ακολούθησε το σβήσιμο των κεριών της τούρτας των 30χρονων, από τους Δημάρχους που υπηρέτησαν κατά καιρούς και τα μέλη του νυν Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως εγκαινίασε έκθεση φωτογραφίας για την Έγκωμη.


 


Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαραλαμπίδης, δημότης Έγκωμης.


 


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ


15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 

print