Ο Δήμος Έγκωμης τίμησε τη γυναίκα ηθοποιό


Ο Δήμος Έγκωμης, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσής του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τίμησε 19 γυναίκες ηθοποιούς με μακρά παρουσία στο θέατρο. Ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, κατά την απόδοση των τιμών στις ηθοποιούς, αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι στο πρόσωπο αυτών των γυναικών τιμάται η γυναίκα και ιδιαίτερα η γυναίκα καλλιτέχνης που με το αστείρευτο ταλέντο της και τη σκληρή δουλειά της προσέφερε και προσφέρει πάρα πολλά στον τομέα του Πολιτισμού στον τόπο μας.



Οι ηθοποιοί που τιμήθηκαν είναι:



  1. Αβραάμ Πόπη
  2. Αβρααμίδου Μαρούσα
  3. Αγαθαγγέλου Ανδρούλα
  4. Αντωνιάδου Πίτσα
  5. Γαϊτανοπούλου Τζένη
  6. Ζένιου – Παπά Λίνα
  7. Κακουράτου Δώρα
  8. Καμμένου-Σιαφκάλη Ιωάννα
  9. Καυκαρίδου Μάρω
  10. Κυριακίδου Έλλη
  11. Μακαρίου Δώρα
  12. Μαλένη Ανδριανή
  13. Μπεμπεδέλη Δέσποινα
  14. Παυλίδου Άλκηστις
  15. Ποταμίτου Όλγα
  16. Σαντοριναίου Αννίτα
  17. Σνελ Γιωργούλα
  18. Τσεριώτου Καίτη
  19. Χάννα Μήδεια


Οι ηθοποιοί, ιδιαίτερα συγκινημένοι, ευχαρίστησαν τον Δήμο Έγκωμης για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς και το κοινό, που τόσα χρόνια στηρίζει και δίνει δύναμη και νόημα στην προσπάθειά τους με το χειροκρότημα και την αγάπη του.



Κατά την προσφώνησή της η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών θεμάτων του Δήμου Έγκωμης, κα Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου ανέφερε: Στη σεμνή αυτή εκδήλωση τιμάται η κάθε γυναίκα, η οποία υπηρετεί την κοινωνία με επιτυχία από το δικό της μετερίζι, εκεί όπου η κάθε μια τάχθηκε να την υπηρετήσει. Ιδιαίτερα, όμως, τιμάται η γυναίκα ηθοποιός που έχει προσφέρει ψυχή και σώμα στο θεατρικό σανίδι και όχι μόνο και παράλληλα συνέβαλε και συμβάλλει στην διατήρηση και προώθηση του πολιτισμού στον τόπο μας. Τιμώνται γυναίκες καταξιωμένες στο δύσκολο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, οι οποίες μας πρόσφεραν απλόχερα, ανεπανάληπτες στιγμές, θυσιάζοντας δικές τους προσωπικές στιγμές.»



Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία από τον γνωστό συγγραφέα και ερευνητή δρα Κλείτο Ιωαννίδη, Πρόεδρο της Φιλοσοφικής Εταιρείας Κύπρου και καθηγητή φιλοσοφίας και αισθητικής. Ακολούθησε μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη γυναίκα από την ηθοποιό και τραγουδίστρια Έλενα Χατζηαυξέντη στο τραγούδι και τον Νίκο Ευαγγέλου στο πιάνο.



print