Παρουσίαση βιβλίων μοναχής Πορφυρίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΟΝΑΧΗΣ ΠΟΡΦΥΡΙΑΣ
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου
Αμφιθέατρο UNESCO Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Μακεδονιτίσσης 46, Έγκωμη)
Ώρα: 7:00 μ.μ.

Ο Δήμος Έγκωμης και το Βιβλιοπωλείο Φιλοθέου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων της μοναχής Πορφυρίας, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Μακεδονιτίσσης 46, Έγκωμη).

Τα βιβλία παρουσιάζει η δρ Παναγιώτα Μάμα-Αγαπίου, Παιδοψυχολόγος, Ιατρική Λειτουργός Α’ τάξης στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η μοναχή Πορφυρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η καταγωγή της είναι από τη Μικρά Ασία. Κατά καιρούς άσκησε διάφορα επαγγέλματα. Επί δέκα χρόνια εργάστηκε ως οδηγός ταξί στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Γνώρισε τον σύγχρονο όσιο Πορφύριο από βιβλία σχετικά με τη ζωή και τη διδασκαλία του. Αυτή η γνωριμία την έφερε πιο κοντά στον Χριστό και τη χριστιανική ζωή. Με δυνατή πίστη και βαθιά αγάπη στον Θεό μετέτρεψε το ταξί της σε άμβωνα και οδήγησε πολλούς σε αλλαγή ζωής. Ένα τροχαίο ατύχημα ήταν η αφορμή για να γίνει μοναχή. Το όνομα που επέλεξε να πάρει ήταν του αγαπημένου της αγίου, γνωρίζοντας ταυτόχρονα το βάρος του ονόματος που θα έφερε στο εξής.

Η ζωή της μοναχής Πορφυρίας ήταν δύσκολη. Τα παιδικά της χρόνια ήταν ταλανισμένα από την ανέχεια και τη φτώχεια. Αυτό όμως που την πλήγωνε περισσότερο δεν ήταν η έλλειψη των υλικών αγαθών, αλλά η έλλειψη της αγάπης και της συμπαράστασης από την οικογένειά της. Μοναδικό στήριγμα στον δικό της Γολγοθά ήταν ο Χριστός, σε αυτόν απευθύνονταν πάντα και τη δική του διαμεσολάβηση ζητούσε. Όλος αυτός ο προσωπικός της πόνος έγινε μια αγκαλιά αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Στα βιβλία που έχει γράψει αναφέρεται σε πραγματικές ιστορίες, πραγματικές αλλοιώσεις ανθρώπων.



  • Το πρώτο βιβλίο της «Ταξιδεύοντας στα τείχη της πόλης»αναφέρεται στην περίοδο κατά την οποία ήταν οδηγός ταξί και καταγράφει καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που της κατέθεταν στο ταξί.

  • Το δεύτερο βιβλίο «Πάλεψε με τα κύματα»είναι η αληθινή ιστορία μιας κοπέλας που πέρασε πολλές δοκιμασίες στη ζωή της, αλλά τελικά η πίστη της την έσωσε.

  • Το τελευταίο βιβλίο «Άκουσέ με»αποτελείται από αληθινές ιστορίες ανθρώπων που γνώρισε και βοήθησε όντας μοναχή.
print