Περισσότερη αστυνόμευση ζήτησε ο Δήμος Έγκωμης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Θέματα και προβλήματα ασφάλειας και κοινής ησυχίας που απασχολούν τους δημότες Έγκωμης, αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 15/10/14 στα γραφεία του Δήμου Έγκωμης, μεταξύ του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας κ. Δημήτρη Δημητρίου, τον Σταθμάρχη Αγ. Δομετίου κ. Κούμεττο Kούμεττου και άλλων στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας. Ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, έθεσε τα ακόλουθα θέματα:


         Κλοπές και διαρρήξεις από οικίες και επαγγελματικά υποστατικά: Ζητήθηκε όπως η παρουσία της Αστυνομίας γίνει πιο έντονη στο Δήμο και παραχωρηθεί και δεύτερος αστυνομικός για καθημερινή κοινοτική αστυνόμευση.



        Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στο δημόσιο οδικό δίκτυο: Ζητήθηκε να περισυλλέγουν από το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας γιατί αποτελούν εστίες οχληρίας.



        Οχληρίες σε πάρκα: Ζητήθηκε ενεργότερη ανταπόκριση και παρουσία της Αστυνομίας όταν καλείται να παρέμβει, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, για αποκατάσταση της ομαλότητας και της αποτροπής του φαινομένου των βανδαλισμών.



Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε σε κλίμα συναντίληψης, εκτιμήθηκε και η κατάσταση  στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, σε σχέση με τους παράνομους αγώνες ταχύτητας, μετά την τοποθέτηση υπερυψωμένων πλατό και καμερών φωτοεπισήμανσης. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η συχνή παρουσία περιπολικών, τόσο στη λεωφ. Γρίβα Διγενή όσο και σε άλλες οδικές αρτηρίες, όπου παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα οδικών παρεκτροπών.



Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας κ. Δημητρίου επέδειξε κατανόηση στα προαναφερθέντα προβλήματα και είπε ότι η συνολική εικόνα στη λεωφ. Γρίβα Διγενή παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, ενώ οι παραβάσεις από τις 1000 ημερησίως που ήταν αρχικά , έχουν πέσει  κάτω των 200 ανά 24ωρο.



Ο κ. Δημητρίου είπε ακόμη ότι μέσα στις προτεραιότητες της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι οι συχνότερες περιπολίες στις δημαρχούμενες  περιοχές, για την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας μεταξύ των πολιτών. Αυτό θα επιτευχθεί με περισσότερες στοχευμένες εκστρατείες.



Ήδη, πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου, σε προγενέστερες εκστρατείες η Αστυνομία διενήργησε αυστηρούς ελέγχους τροποποιημένων οχημάτων και μοτοσικλετών, και έγιναν και κατασχέσεις. Επίσης ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι θα γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από δημόσιους δρόμους όπως και συχνότερες περιπολίες σε πάρκα, όπου εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές.

print