Στη μνήμη Άντη Χατζηκωστή




Στην παρουσία συγγενών, φίλων και συνεργατών, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια στήλης εις μνήμην του Άντη Χατζηκωστή, στο πάρκο Ποιητών και Πνευματικών Δημιουργών, στην Έγκωμη. Τα αποκαλυπτήρια τέλεσε, σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου. Όπως είναι γνωστό, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το πάρκο αφιερώθηκε στη μνήμη Άντη Χατζηκωστή, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Έγκωμη, στις 11 Ιανουαρίου 2010.



Ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως ο Άντης έβλεπε μπροστά, άνοιγε δρόμους, έκαμπτε δισταγμούς ή αναστολές, και καλούσε τους συνεργάτες του σε μια πορεία συνεχούς ανανέωσης και πνευματικής ανάπτυξης. «Η ορμή, ο ενθουσιασμός, η αποφασιστικότητα και η πειστικότητα που τον χαρακτήριζαν ήταν οι σταθερές και στέρεες παράμετροι που θεμελίωναν τις σκέψεις και ενέργειές του, τις οποίες υλοποιούσε με εκδόσεις και εκδηλώσεις, στις οποίες έβαζε μεράκι και αμέτρητες ώρες δουλειάς, σπρώχνοντας τον Όμιλο τον οποίο διηύθυνε σε μια συνεχή παραγωγική αναζήτηση και δημιουργία», τόνισε ο Δήμαρχος Έγκωμης.



Ακολούθως, ο Ζαχαρίας Κυριάκου επέδωσε στον πατέρα του Άντη, κ. Κώστα Χατζηκωστή, το πρακτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Έγκωμης για τη δημιουργία της στήλης εις μνήμην του Άντη, ενώ στη συνέχεια ο κ. Χατζηκωστής ευχαρίστησε τον Δήμο για την απόφασή του ν’ αφιερώσει το πάρκο στη μνήμη του Άντη.


print