Συστηματοποιούν τη συνεργασία Δήμος Έγκωμης και Αστυνομία

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δήμου ‘Εγκωμης συνάντηση του Δημάρχου Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου, Δημοτικών Συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων, με τον Υπεύθυνο Πόλεων και Προαστίων Αστυνόμο Β΄ Ελευθέριο Χριστοδούλου και τους Σταθμάρχη και Βοηθό Σταθμάρχη Αγίου Δομετίου κ.κ. Κούμεττο Κουμέττου και Ανδρέα Παπασιάντη, στην οποία συζητήθηκαν   θέματα που απασχολούν τους δημότες Έγκωμης και επηρεάζουν την καθημερινότητα και ποιότητα ζωής τους.



Συγκεκριμένα συζητήθηκαν μέσα σε κλίμα αλληλοκατανόησης, τα ακόλουθα  θέματα:




  1. Η πορεία εφαρμογής του προγράμματος «Παρατηρητή της γειτονιάς» στο Δήμο Έγκωμης. Το πρόγραμμα αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότεροι δημότες, με την άμεση υποστήριξη και βοήθεια της Αστυνομίας. 
  2. Προβλήματα οχληρίας που δημιουργούνται σε διάφορους δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, δρόμους κλπ. Η Αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους. 
  3. Οι παράνομοι αγώνες ταχύτητας που πραγματοποιούνται αργά, τις βραδινές ώρες στη Λεωφόρο  Γρίβα Διγενή. Ο Δήμος Έγκωμης έθεσε εκ νέου τις πάγιες θέσεις του, τις οποίες η Αστυνομία υποστηρίζει. Θα καταβληθούν νέες προσπάθειες, ώστε τις θέσεις αυτές να υιοθετήσει και το Υπουργείο Συγκοινωνιών, που έχει τον τελευταίο λόγο για τη λεωφόρο. 
  4. Η παροχή εποπτείας από την Αστυνομία σε θέματα οδικών παρανομιών, πέραν των περιπτώσεων που είναι εξουσιοδοτημένοι οι Τροχονόμοι του Δήμου να επιτηρούν. 
  5. Η μετονομασία του Αστυνομικού Σταθμού Αγ. Δομετίου σε Αστυνομικό Σταθμό Αγ. Δομετίου-Έγκωμης, δεδομένου ότι ο Σταθμός καλύπτει και την Έγκωμη και βρίσκεται εντός των δημοτικών ορίων Έγκωμης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τα ακινητοποιημένα οχήματα, καθώς και τους κινδύνους που δημιουργούν οι λαμπρατζιές την περίοδο του Πάσχα.


Επίσης τέθηκε το γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με την Αστυνομία και διατυπώθηκε εκατέρωθεν η διάθεση για πιο στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Αστυνομίας για αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφύονται με στόχο την παροχή καλύτερης βοήθειας αλλά και βελτίωσης της  ποιότητας ζωής των δημοτών της Έγκωμης.

print