Σύσκεψη για το Κέντρο Υγείας Έγκωμης

Θέματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας Έγκωμης συζητήθηκαν σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δήμου Έγκωμης, στην παρουσία του Δημάρχου Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου, της Αντιδημάρχου Λουίζας Μαυρομμάτη και του προέδρου της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Γιώργου Σαββίδη. Από πλευράς Υπουργείου παρευρέθησαν οι κ.κ. Στέλιος Γρηγορίου, διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών, Ανδρέας Ιωάννου, Λειτουργός Υπηρεσιών Υγείας και Ανδρέας Λεμέσιος, εκπρόσωπος των Ιατρικών Υπηρεσιών.


Ο Δήμαρχος Έγκωμης εξέθεσε τα ακόλουθα προβλήματα και ανάγκες του Κέντρου Υγείας Έγκωμης:




  1. Τοποθέτηση δεύτερου γραφέα για κάλυψη των αυξημένων αναγκών των εγγραφών των ασθενών που επισκέπτονται το Κέντρο.


  2. Επίσκεψη στο Κέντρο, παιδιάτρου, οφθαλμιάτρου και γυναικολόγου.


  3. Δημιουργία μικρού φυσιοθεραπευτηρίου  στον πρώτο όροφο του Κέντρου για κάλυψη των αναγκών.


Ο διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών τόνισε ότι, όσον αφορά το αίτημα για τοποθέτηση δεύτερου γραφέα, το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα. Για τη συμπλήρωση σε ιατρικό προσωπικό, τόνισε ότι το Κέντρο θα ενισχυθεί με παιδίατρο και γυναικολόγο, ενώ θα μελετηθεί και η εισήγηση για τοποθέτηση οφθαλμιάτρου. Σχετικά με τη δημιουργία μικρού φυσιοθεραπευτηρίου, ο διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών ανέφερε ότι το αίτημα μελετάται σε συνδυασμό με τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αγίου Δομετίου, ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό φυσιοθεραπευτήριο είτε στον Δήμο Έγκωμης, είτε στον Δήμο Αγίου Δομετίου.


Ο Δήμαρχος Έγκωμης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας για την ανταπόκρισή τους στην προώθηση και επίλυση προβλημάτων που θα βελτιώσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης του Κέντρου Υγείας Έγκωμης.


 

print