Τα παιδιά της Έγκωμης αθλούνται


Το σωματείο ΕΘΑ Έγκωμης, με τη στήριξη του Δήμου Έγκωμης, διοργάνωσε το 12ο Τουρνουά Καλαθόσφαιρας Δημοτικών Σχολείων Έγκωμης. Το τουρνουά που τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ), ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις, σ’ εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».


Στις βραβεύσεις παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για τη σημασία του «ευ αγωνίζεσθαι» (fair play) και συγχάρηκε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά.



Στην τελετή τιμήθηκαν οι καλύτεροι παίκτες κάθε σχολείου. Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Ανδρέας Παφίτης, μαθητής του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας» και πολυτιμότερη παίκτρια η Ιζαμπέλα Χλούσοβα, μαθήτρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας.



Ειδική βράβευση έγινε για την πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά όλων των εποχών Ελεάνα Χριστινάκη, η οποία αγωνίζεται στον πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό και στην Εθνική Νεανίδων Ελλάδος. Το βραβείο παραδόθηκε από τον Δήμαρχο Έγκωμης στη μητέρα της αθλήτριας.



Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΕΘΑ Έγκωμης, Πανίκος Κωνσταντίνου, που τόνισε ότι για την ΕΘΑ είναι πρωταρχικής σημασίας η ενίσχυση των Ακαδημιών και η υγιής αθλητική ενασχόληση των παιδιών. Παρέστησαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Έγκωμης, Παύλος Παύλου και Κώστας Λύμπουρας.



print