Τιμή στα 13 θύματα του Μαρί


Ο Δήμος Έγκωμης, σε μια σεμνή τελετή, απέτισε φόρο τιμής στους δεκατρείς ηρωικούς νεκρούς της τραγικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Στην παρουσία συγγενών των ηρώων, τελέστηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που ανεγέρθηκε στον χώρο πρασίνου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη τους. Ο χώρος φέρει ιδιαίτερους συμβολισμούς, αφού βρίσκεται παρά τη λεωφόρο Ηρώων, σε μικρή απόσταση από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και έχει δενδροφυτευθεί με δεκατρία κυπαρίσσια που θα υπενθυμίζουν εσαεί τη θυσία των δεκατριών παλληκαριών μας.



Η κα Μαρία Ιωαννίδου, εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων, ευχαριστώντας τον Δήμο Έγκωμης που κάθε χρόνο θα τιμά τη μνήμη τους, τόνισε ότι πραγματική δικαίωση και ανάπαυση για τους συγγενείς δεν πρέπει να περιορίζεται στα μνημόσυνα και τις εκδηλώσεις τιμής, αλλά πρέπει όλοι μας να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για να αλλάξουν κακώς έχοντα στον τόπο μας.


 Ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, ευχήθηκε τα 13 παλληκάρια να είναι τα τελευταία θύματα εγκληματικών παραλείψεων και αδράνειας.

print