Χαιρετισμός Δημάρχου Έγκωμης σε αντικατοχική εκδήλωση της Αλληλεγγύης

Χαιρετισμός Δημάρχου Έγκωμης


Ζαχαρία Κυριάκου σε αντικατοχική εκδήλωση


της «Αλληλεγγύης» που έγινε στο χώρο του μνημείου Πεσόντων Κερυνειωτών στην Έγκωμη  στις 4/8/2016


Σας καλωσορίζω στο Δήμο Έγκωμης,  σας ευχαριστώ για την πρόσκληση ν’ απευθύνω χαιρετισμό και σας συγχαίρω για την εκδήλωση, που στέλνει ένα εμψυχωτικό μήνυμα στο κοινωνικό σύνολο:


Ότι αδιάκοπος πρέπει να είναι ο σεβασμός, η τιμή και εκτίμηση προς όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι  τις κυπριακές θερμοπύλες. Λαοί που δεν ξεχνούν και που δεν παραγράφουν ιστορία αιώνων, έχουν μέλλον και μπορούν να ελπίζουν.


 


Με αυτήν ακριβώς την προσέγγιση και με τον πρέποντα σεβασμό προς τους ήρωες μας, ο Δήμος Έγκωμης αποδέχθηκε  με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το αίτημα του Δήμου Κερύνειας για την έκδοση Πολεοδομικής Άδειας και  την παραχώρηση αυτού του δημόσιου χώρου, για να δημιουργηθεί το μνημείο Τιμής Πεσόντων και Αγνοουμένων Κερυνειωτών. Είναι ένας χώρος στη γωνία δύο οδικών κόμβων της Έγκωμης με ιδιαίτερο συμβολισμό. Στη γωνία της οδού Ελευθερίας με τη λεωφόρο Ηρώων. Η οδός Ελευθερίας αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες μας, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο ιερό καθήκον για να υπερασπιστούν το μεγάλο ιδανικό της ελευθερίας, και η λεωφόρος Ηρώων κρατά ζωντανά, ωραία παραδείγματα ανδρείας και ηρωισμού.


 


Το Μνημείο Κερυνειωτών ένα χρόνο μετά την ανέγερση του, αποτελεί σημείο αναφοράς, που σε καιρούς δύσκολους μαστιγώνει τη μνήμη και μας υπενθυμίζει ότι οι ήρωες μας αγωνίστηκαν ενωμένοι και αφοσιωμένοι στον υπερ ελευθερίας στόχο. Η θυσία τους μας ζητά επιτακτικά ν’ αγωνιζόμαστε σταθερά με διεκδικητική πολιτική, κάνοντας συνείδηση και βίωμα, ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος όταν δίνεται μέσα σε συλλογικό πνεύμα, ενότητα και εθνική συστράτευση.


print