Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο


Ο Δήμος Έγκωμης διοργάνωσε με επιτυχία τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο», φέρνοντας κοντά Κύπριους, Ευρωπαίους και υπηκόους τρίτων χωρών. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών «Κοινωνίες με Χρώματα».


Το πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από Κύπρο, Ελλάδα, Πόντο, Φιλιππίνες, Κίνα, Ρωσία και Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν κυπριακά παραδοσιακά παιχνίδια της Κύπρου, ενώ σε όλους τους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν δωρεάν παραδοσιακοί λουκουμάδες.


Στόχος της εκδήλωσης ήταν να συμβάλει στην ανάπτυξη πνεύματος αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας, μέσα από τη γνωριμία του πολιτισμικού πλούτου των διάφορων εθνικών συνόλων που ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στην πατρίδα μας.


Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών θεμάτων, κα Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου, τόνισε ότι η εκδήλωση αναδεικνύει τη διαφορετικότητα και την πολυμορφία των πολιτισμών και εθίμων της Κύπρου και των υπηκόων Τρίτων Χωρών, που διαμένουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στον τόπο μας.




print