Ακόμα 4 δενδροφυτεύσεις στον Δήμο Έγκωμης

Ο Δήμος Έγκωμης τοποθετώντας τις δενδροφυτεύσεις στις προτεραιότητές του για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, υλοποιεί αυτήν την περίοδο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο 1/2/2020, έγινε δενδροφύτευση στο πάρκο Κερύνειας, σε συνεργασία με τη Δημοκρατική Παράταξη. Θα ακολουθήσουν ακόμη τρεις δενδροφυτεύσεις εντός του τρέχοντος μήνα ως εξής:

(α) Δενδροφύτευση δημόσιου χώρου πρασίνου μεταξύ της λεωφόρου Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου και της οδού Σμύρνης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Λυκείου Νεοκλέους, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση του Λυκείου, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Γυμνάσιο Έγκωμης «Κυριάκος Νεοκλέους». Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8/2/2020 και ώρα 10:00 π.μ. και τα δενδρύλια εξασφαλίστηκαν από το Τμήμα Δασών μέσω του προγράμματος «Φυτεύω για το κλίμα».

(β)  Δενδροφύτευση στη διαχωριστική νησίδα μεταξύ της λεωφόρου Γρίβα Διγενή και της οδού Αγίου Νικολάου, παράλληλα με τον ποδηλατόδρομο και δίπλα από την υφιστάμενη δενδροστοιχία, σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση Zonta. Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/2/2020 και ώρα 11:00 π.μ.

(γ) Δενδροφύτευση χώρου πρασίνου στη γωνία των λεωφόρων Μακεδονίας και Αρχαγγέλλου, σε συνεργασία με την εταιρεία CTCO ltd, η οποία και θα αναλάβει να καλύψει όλα τα έξοδα αγοράς των φυτών και αγοράς του αρδευτικού συστήματος.

print