ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΓΚΩΜΗΣ

Προς κ. Γιάννη Καρούσο,

Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

 

Κύριε Υπουργέ,

Μετά τη δημόσια συζήτηση  των τελευταίων τριών ημερών για  την ταλαιπωρία γυναίκας που ανέμενε λεωφορείο καθισμένη στο έδαφος επί της Λεωφόρου Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου, είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε δημόσια, υπεύθυνη και επίσημη ενημέρωση για τις ενέργειες του υπουργείου σας σχετικά με την τοποθέτηση ομοιόμορφων και σύγχρονων στάσεων λεωφορείων στην Κύπρο. Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την αρχική ανακοίνωση που έκανε στους Δήμους το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών, ότι θα αναλάβει την κατασκευή και τοποθέτηση των στάσεων αυτών, προτρέποντας παράλληλα τους Δήμους να σταματήσουν δικές τους προσπάθειες για αγορά και τοποθέτηση στάσεων, για να μη ενεργεί ο καθένας κατά το δοκούν και να παρατηρείται ανομοιομορφία. Παρόμοια ενημέρωση έγινε από το Υπουργείο σας και πριν ένα χρόνο, στην παρουσία όλων των Δημάρχων μείζονος Λευκωσίας. Έκτοτε, όμως, σιγή ιχθύος. Γι’ αυτό, είναι  η ώρα να πάρετε ο ίδιος στα χέρια σας την υπόθεση  και να επισπεύσετε/ολοκληρώσετε τις χρονίζουσες διαδικασίες.

 

Κύριε Υπουργέ,

Σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες υπάρχουν  διαχρονικά, τεράστια προβλήματα με απηρχαιωμένες στάσεις ή και καθόλου στάσεις. Εάν το Υπουργείο σας αδυνατεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, ορθόν είναι  να μας το πει ξεκάθαρα  για να ξεκινήσουμε αμέσως δικές μας ενέργειες, άνκαι η ευθύνη ανήκει στο Τμήμα  Δημοσίων Έργων, για να καλύψουμε σοβαρά κενά που υπάρχουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης.  Αναφέρεται, ενδεικτικά, ότι η λεωφόρος Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου που καλύπτει τους Δήμους Έγκωμης και Στροβόλου, είναι δρόμος ευθύνης Δημοσίων Έργων τα οποία όφειλαν να διαμορφώσουν καταλλήλως τα πεζοδρόμια και εν συνεχεία να τοποθετήσουν στάσεις και παγκάκια, όπως ακριβώς έπραξαν 200 μέτρα παρακάτω όπου λειτουργεί περιφερειακός σταθμός λεωφορείων. Ενδεικτικά, επίσης, αναφέρεται ότι και στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή που είναι δρόμος ευθύνης Δημοσίων Έργων, έχουν δημιουργήσει στάσεις λεωφορείων χωρίς, όμως, παράλληλη φροντίδα για τοποθέτηση στεγάστρων ή καθισμάτων.

 

Κύριε  Υπουργέ,

Γνωρίζουμε ότι  σας χαρακτηρίζει η αποτελεσματικότητα στον τρόπο εργασίας σας. Ιδού, λοιπόν, στάδιο δόξης λαμπρόν για να επιλύσετε εδώ και τώρα το σοβαρό πρόβλημα στάσεων λεωφορείων. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα κινηθείτε χωρίς χρονοτριβή.

                                                                                  

Φιλικά,

 

Ζαχαρίας Κυριάκου

Δήμαρχος Έγκωμης

print