ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΓΚΩΜΗΣ

Φόρος τιμής στους Ελλαδίτες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Κύπρου

Ο Δήμος Έγκωμης πραγματοποίησε την ετήσια αντικατοχική του εκδήλωση, με σεμνή τελετή στο πάρκο ΟΠΑΠ στη Μακεδονίτισσα. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους Ελλαδίτες που έπεσαν το 1974 στο πεδίο της μάχης, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Κύπρου. Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα από την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Έγκωμης, Αναστασία Στυλιανού. Ακολούθησε σύντομη προβολή ταινίας για τις ηρωικές μάχες της ΕΛΔΥΚ κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία, Στυλιανός Πετάσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μαύρα γεγονότα του 1974, στις θυσίες των Ελλαδιτών και στο σημερινό χρέος του κυπριακού Ελληνισμού.

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν η Ελληνική Δύναμη Κύπρου, σ’ ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά της στους υπέρ ελευθερίας αγώνες της Κύπρου καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, δημότες Έγκωμης, για την πολύτιμη προσφορά τους στην πατρίδα. Ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου επέδωσε τιμητικές πλακέτες, τονίζοντας ότι η απονομή τιμητικών διακρίσεων αποτελεί οφειλόμενο φόρο τιμής σε δημότες που υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και την ελευθερία. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι Υποστράτηγος ε.α. Λεωνίδας Λεωνίδου, Υποστράτηγος ε.α. Κώστας Σαββουλίδης, Ταξίαρχος ε.α. Στυλιανός Πετάσης, Ταξίαρχος ε.α. Χρίστος Καρνάρος, Συνταγματάρχης ε.α. Παναγιώτης Αδάμου, Αντισυνταγματάρχης ε.α. Νίκος Αναστασίου και Αντισυνταγματάρχης ε.α. Αριστοτέλης Ευσταθίου.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με επετειακό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Έγκωμης και παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα της ΕΛΔΥΚ.

print